2e klasse C: VUC op overtuigende wijze naar titel

VUC-trainer Rob de Lange beloofde meteen na de degradatie van vorig jaar aan een paar trouwe clubmensen, dat hij hun ploeg weer snel naar de eerste klasse zou terugbrengen. Hij hield woord. VUC kon na de 5-1 tegen Foreholte het kampioenschap vieren.

Foto’s: Aad van der Knaap

VUC deed dat op overtuigende wijze. Kampioenswedstrijden kunnen raar lopen, maar de Haagse ploeg gaf Foreholte weinig kans. Al na twee minuten zorgde Brent Biesheuvel voor 1-0 en moesten de bezoekers even later met tien man verder, omdat Boyd Slobbe de doorgebroken Roderick Meinema onreglementair tegenhield. Toch kwam Foreholte na ruim een half uur op gelijke hoogte, maar lang hield de twijfel bij de VUC-aanhang, dat er misschien niet zou worden gewonnen, niet aan. Wederom Biesheuvel zorgde voor rust voor 2-1 en in de tweede helft liep de thuisploeg moeiteloos via Meinema (na een pass over ruim veertig meter van Melvin Vissers), de derde van Biesheuvel en de tweede van Meinema uit naar een riante 5-1.

De cijfers tonen aan dat VUC de verdiende kampioen in de tweede klasse C is. Met nog twee speelronden staat de ploeg tien punten voor op nummer twee, HVV, en laten het aantal gescoorde doelpunten, 66, zien dat er aanvallend en attractief wordt gevoetbald. Meteen na de winterstop had VUC even een dip met twee nederlagen op rij, maar sindsdien is het al elf wedstrijden ongeslagen en werden er daarvan tien gewonnen.

Trainer Rob de Lange, die dit seizoen werd geassisteerd door Danny Kettenis en Hans Verheij, zegt dat hij na de wedstrijd tegen Alphia, waar een 0-2 achterstand in korte tijd naar een 4-2 voorsprong werd omgebogen, zeker wist dat de titel zou worden behaald. Hij noemt het kampioenschap ‘het succes van het collectief’. VUC heeft een betrouwbare, ervaren verdediging met doelman Nick Hasper, Roy Speelman, Levi Schipper, Patrick Batist, Gino van de Water en Jeffrey van Roon, een creatief middenveld met Quinten van der Kraaij, Frank de Lange en Melvin Vissers en twee razendsnelle buitenspelers, Andani Ollie en topscorer Roderick Meinema. Daarbij heeft De Lange de beschikking over twee spelers die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn, Max Otten en de man van de hattrick tegen Foreholte, Brent Biesheuvel.

Aanvoerder Van Roon kon zaterdag wegens een tegen DONK opgelopen enkelblessure niet meedoen. Hij kwam drie minuten voor tijd toch nog even in het veld en daarna mocht op het terras boven het clubgebouw de kampioensschaal in ontvangst nemen. De eerste titel van VUC na achttien jaar werd zeer uitbundig gevierd. Er was veel vuurwerk en waren beduidend meer toeschouwers dan normaal aan Het Kleine Loo, waaronder een groot aantal jeugdleden van de club. Voor de meeste spelers was het het eerste kampioenschap in hun carrière.

De Lange hoopt dat zijn ploeg volgend seizoen in de eerste klasse in het linkerrijtje van de ranglijst kan meedraaien. Hij krijgt een bredere selectie. Er is al een aantal spelers dat heeft aangekondigd de overstap naar VUC te zullen maken. De Lange: ,,Ik zeg niet dat we meteen weer kampioen worden, maar ik neem geen genoegen met een plek in de middenmoot. We willen ons blijven verbeteren. Ik heb veel zin in de eerste klasse.”

 

Lees verder