1e klasse C: Late tegentreffer TAC’90 doet Die Haghe das om

De neuzen stonden na een roerige week weer dezelfde kant op bij Die Haghe, er werd gestreden voor elke meter kunstgras. De 0-1 voorsprong – behaald vlak voor rust – werd met veel inzet verdedigd, totdat gastheer TAC’90 in de negende minuut van de blessuretijd toch de gelijkmaker tegen de touwen joeg. Mede door dit doelpunt en de winstpartij van sv Den Hoorn is Die Haghe gedegradeerd uit die prachtige eerste klasse C en wacht het volgend seizoen een uitdaging in de tweede klasse.

Tekst: Wim van de Graaf      |      Foto’s: Alex Pronk

Met nog negen punten te winnen was het Die Haghe er veel aan gelegen om met veel onderling fatsoen er het beste van te maken in de uitwedstrijd tegen TAC’90, dat zich ook nog niet veilig had gespeeld.

Onder bijna tropische omstandigheden op de kunstsprieten van De Verlichting hadden de 22 acteurs en het neutrale arbitrale trio in de eerste twintig minuten veel last van de hitte. De eerste helft had bijna schriftelijk kunnen worden afgedaan, ware het niet dat er drie vermeldenswaardige momenten waren. De eerste was een krachtig schot uit de tweede lijn van TAC’90 waarbij Die Haghe-doelman Justin van Look krachtig en stijlvol redding bracht. Nadat Die Haghe net wat meer aanzette was het weer een schot van een TAC-speler, waarbij de bal de lat kuste.

Het derde moment was vlak voor het rustsignaal toen Die Haghe-aanvaller Sebastiaan van der Starre bijna staand op de penaltystip vol in het gezicht werd geraakt door een te hoog geheven schoen van een verdediger van de thuisploeg. Arbiter Frank Meeuwenoord wees gedecideerd naar diezelfde stip en Sander de Jong voltrok foutloos het vonnis: 0-1. Bijna direct daarna was het tijd voor de verfrissende rust.

Na de rust waren bij Die Haghe Mike de Graaf en Leroy Klootwijk in de kleedkamer achtergebleven. Ze waren vervangen door Joey van der Vet en Moaaz Elnahas. Vanaf het beginsignaal voor de tweede helft drong TAC’90 stevig aan en het rammelde hard aan de poort van Die Haghe, maar de verdediging stond goed en gaf nauwelijks iets weg. Met veel inzet werd de eerste aanvalsgolf weerstaan en het kreeg zelf bij wat uitbraken veel ruimte, waar toch te weinig mee werd gedaan.

Een goed schot van Alvin Kimu Ngoy werd een prooi voor TAC’90-doelman Dion van Wijk. Twintig minuten voor tijd was er een goede kans voor de rood-blauwen, maar ook nu was uitblinker Justin van Look paraat. Marcel Koning bracht alle overige wissels nog binnen de lijnen, maar dat veranderde aan het spelbeeld niet veel. Het was TAC’90 dat aanviel en Die Haghe dat goed verdedigde en sporadisch er nog gevaarlijk uitkwam. Drie grote mogelijkheden werden niet slim uitgespeeld en Joey van der Vet lobde de bal over doelman Van Wijk, maar ook over het doel. De grootste kans was nog voor invaller David Koopmans die zich knap vrijspeelde maar in het strafschopgebied van TAC’90 een medespeler jammerlijk over het hoofd zag. Anders had de bevrijdende 0-2 kunnen vallen. Nu werd het nog een zinderend slot met elf minuten terechte blessuretijd wegens veel wissels, een drinkpauze en een aantal blessurebehandelingen.

In de negende minuut van die extra tijd schoot invaller Ennis Akona pardoes de bal keihard achter Justin van Look tegen de touwen: 1-1. Eerlijk is eerlijk. Een terechte uitslag, maar het moment van de gelijkmaker was erg sneu voor de hardwerkende Die Haghe-formatie.

Na afloop bleek dat deze late gelijkmaker Die Haghe liet degraderen uit de eerst klasse C daar sv Den Hoorn met 2-1 wist te winnen van FC Skillz. Met nog zes punten te winnen is de afstand tot de laagste p/d-plek (nu sv Honselersdijk) zeven punten met een veel slechter doelsaldo voor Die Haghe. Zaterdag spelen de zwart-witten (voorlopig…?) de laatste thuiswedstrijd in de eerst klasse op Ockenburgh tegen sv Den Hoorn.