1e klasse C: RKDEO slaat na rust toe in Honselersdijk

Op sportpark Strijphorst kwamen gastheer sv Honselersdijk en RKDEO in de eerste helft niet aan doelpunten toe. Voor de gastheren zou dat ook niet lukken in het tweede bedrijf, maar RKDEO wist wel driemaal het vijandelijke net te vinden en dus de volle buit binnen te halen: 0-3.

Tekst: Sander de Hollander    |      Foto’: Koos Ophorst & Sander de Hollander

sv Honselersdijk had al na twee minuten op voorsprong kunnen of moeten komen tegen RKDEO. Bij een uitbraak omspeelde Hon Djehnairo Holder RKDEO-keeper Huub Koning en voor open doel schoot hij op de paal, waarna verdediger Jack Doorschodt kon opruimen. (foto’s onder: Koos Ophorst)

In de elfde minuut verdween de bal na een hoekschop van RKDEO via Robin Schaareman in het zijnet. Een minuut later een schot van Sven van Noppen van RKDEO net naast. Een minuut eindigde een inzet van Robin Schaareman op de voetbal van sv Honselersdijk-doelman Quinten van der Helm. (foto’s onder: Koos Ophorst)

Na een half uur verspeelde RKDEO-verdediger Youni de Bruin de bal en kon Djehnairo Holder richting eerste paal, maar hij werd tijdig afgestopt door Jack Doorschodt. Even later leek de Nootdorpse ploeg de leiding te nemen. Uit een voorzet van Irian Boeschoten kopte Robin Schaareman goed in, maar doelman Van der Helm tikte het speeltuig over de lat. Op slag van rust nog een vrije trap van Jack Doorschodt, die wel over de muur ging, maar ook over het Westlandse doel. Een ruststand derhalve van 0-0. (foto’s onder: Koos Ophorst)

In de eerste minuut van de tweede helft kwam de bal uit een voorzet bij de tweede paal tegen RKDEO-verdediger Youni de Bruin. Heel sv Honselersdijk schreeuwde om een penalty, maar scheidsrechter Punt gaf de thuisploeg niet meer dan een corner. Daarna over en weer een schotpoging, maar de beide doelverdedigers hielde de nul vast. (foto’s onder: Sander de Hollander)

Na bijna een uur op de klok ging de bal uit een voorzet van Irian Boeschoten door de benen van doelman Van der Helm, maar Rik van Schie zorgde tijdig voor opruiming. Vijf minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Sven van Noppen zette – na twee acties – RKDEO op een 0-1 voorsprong. sv Honselersdijk probeerde terug te komen in de wedstrijd. Bij een uitbraak van sv Honselersdijk werd de bal uit opnieuw een voorzet van Djehnario Holder bij de eerste paal gepakt door keeper Koning. Met nog acht minuten te gaan verdween de bal uit een vrije trap van Tom van Veen via een verdediger over het Nootdorpse doel. (foto’s onder: Sander de Hollander)

In de laatste fase sloeg RKDEO nog twee keer toe. Drie minuten voor tijd scoorde – na voorbereidend werk van Tommy Simones en Youni de Bruin – Dylan Boapeah de 0-2. In de blessuretijd probeerde sv Honselersdijk alsnog de eer te redden, maar bij een uitbraak van RKDEO kon verdediger Jack Doorschodt vrij doorlopen richting doel van sv Honselersdijk en de eindstand bepalen op 0-3. (foto’s onder: Sander de Hollander)