1e klasse C: Forum Sport hijst vlag in top: kampioen eerste klasse C

In een waanzinnige ambiance met bijna 2000 toeschouwers en een indrukwekkende sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd heeft Forum Sport op eigen veld het kampioenschap behaald in de eerste klasse C.

Tekst: Jean Nederlof       |     Foto’s: Franca Dobbe

De tegenstander was Valken’68, de nummer twee op de ranglijst. Wel op zeven punten, maar toch! Met nog drie wedstrijden te gaan: Forum Sport moest winnen om zeker te zijn van de titel.

Die druk om te moeten winnen was zichtbaar bij de ploeg van trainer Bas Steffens. Forum Sport begon nerveus, leidde veel balverlies, was slordig in de passing. Eigenlijk alles wat je niet wilt hebben in een kampioenswedstrijd. Maar eerlijk is eerlijk, Valken‘68 kwam niet om cadeautjes weg te geven. Het elftal van trainer Derek van der Plas koos waar mogelijk de aanval, stond heel hoog en deelde wat plaagstootjes uit. Het werd een echte wedstrijd.

Solide

Gelukkig had Forum Sport in keeper Petter van Pruijssen een uiterst zelfverzekerde doelman die bij elk mogelijk gevaar heel solide en balvast optrad. Dat gaf vertrouwen en dat werkte positief op het gehele elftal. Forum Sport-middenvelder Haitam el Marid strooide als vanouds met prima steekpasses en zette zo Sven Koppenol en Jerone Goodett alleen voor de keeper. Beide keren ging hun schot net naast het doel.

Succes

In de veertigste minuut was het opnieuw Haitam el Marid die Sven Koppenol in het strafschopgebied met een hoge bal aanspeelde. Dit keer met succes. Koppenol kopte de bal onder luid gejuich van de massale aanhang onhoudbaar achter Valken’68-doelman Frank Kardjani: 1-0.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Twee aanvallend ingestelde ploegen die met veel inzet de duels aangingen. Het was zeker geen mooie wedstrijd, maar wel super spannend. In de 51e minuut opnieuw Sven Koppenol kansrijk, maar doelman Frank Kardjani kon redden. In de 67e minuut viel het luidruchtige publiek stil toen scheidsrechter Arthur Ebink een penalty gaf aan Valken’68. De duw in de zestien van één van de verdedigers van Forum Sport was blijkbaar zo hard, dat hij de bal op de stip legde. Jesper Slootweg van Valken’68 zag zijn inzet echter gekeerd door Forum Sport-doelman Petter van Pruijssen. Een prachtige redding van de Forum Sport-sluitpost.

Toch werd het een paar minuten later alsnog 1-1 na een mooi kopdoelpunt van Dunke Lagerberg (ex-Blauw Zwart) van Valken’68. De tussenstand van Voorschoten’97 – Wippolder was weliswaar voordelig voor Forum Sport, maar het bleef in deze wedstrijd tegen de nummer twee toch wel heel spannend. Verlies zou een flinke domper geven.

Extra tijd

In de zevende minuut van de extra speeltijd was het de ingevallen Jesse de Graaf die de 2-1 binnenschoot. Het gejuich en de euforie die toen losbarstte was ongelooflijk. Spelers en supporters, ook veel jeugdspelers, honderden in aantal vierden de goal uitgelaten en vanaf het dak van de tribune was er een enorm vuurwerk dat losging. Wat een ontlading! Toch winst in dit duel.

Een paar minuten later floot scheidsrechter Ebink voor het einde en was er weer een enorme vreugde op het veld. Bloemen, champagne, medailles, een kampioensschaal: Forum Sport kampioen! Dank aan wethouder van Astrid Eekelen en KNVB-bobo Kees Wenneker dat zij in die enorme hossende menigte op het hoofdveld toch konden doen wat ze moesten doen: Forum Sport huldigen!

Vierde Divisie

Forum Sport de trotse kampioen, die volgend seizoen in de Vierde Divisie mag starten. Wat mooi voor spelers en staf, maar ook mooi voor de club Forum Sport die, met een meerjarig technisch beleid en een duidelijke visie, haar strategie beloond zag. Het eerste elftal is belangrijk, maar het fundament eronder (tweede en derde elftal, O23 en JO19) staat ook als een huis. Dat heeft dit seizoen haar waarde bewezen en geeft vertrouwen voor het volgende seizoen.

(Klik HIER voor meer foto’s van Forum Sport-Valken’68)