4e Divisie: FC ’s-Gravenzande blijft kanshebber voor nacompetitie

Na de winst tegen Nieuwenhoorn heeft FC ’s-Gravenzande nog kans op de nacompetitie door de vervangende periodetitel over te nemen van kampioen ASWH. Winst in de uitwedstrijd tegen LRC Leerdam was daarom van cruciaal belang, maar dat het niet makkelijk zou worden stond bij voorbaat al vast.

Tekst: Jan Hoogenraad     |     Foto’s: Pieter Vermeer

Thuis werd het een magere 1-0 overwinning dankzij een treffer van Roy van Beek. De mannen van Mike Jonk moesten dus flink aan de bak om de drie punten mee naar ’s-Gravenzande te nemen. In een bij vlagen rommelige wedstrijd lukte dat uiteindelijk ook. Met nog twee wedstrijden te spelen in deze competitie blijft het tot het eind spannend wie de periodetitel als vervanger van kampioen ASWH zal overnemen, daarin zette FC ’s-Gravenzande wel een goede stap.

Het begin van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De eerste poging was voor de thuisploeg, uit een hoekschop gaf Timo Lutters de bal goed voor, maar dat leverde een volgende hoekschop op, waarna Maikel van de Water de bal in het zijnet schoot. Na een prima aanval van FC ’s-Gravenzande kon Yuri Westhoff de bal voor het doel brengen, maar de verdediging van LRC werkte op tijd weg. Ook een goede combinatie tussen Angelo Zwirs en Twan van Meerten bleef zonder succes, ook toen greep de defensie goed in.

Nadat in de zeventiende minuut Angelo Zwirs de bal rakelings over de lat had geschoten, was het drie minuten later wel raak. Een prima genomen hoekschop van Roy van Beek werd door Sil van Ooijen in het doel gewerkt: 0-1. Hierna was het de thuisploeg die enkele prima kansen kreeg om de stand weer gelijk te trekken. Bart Barendregt claimde nog een penalty, maar daar wilde scheidsrechter Marouan Achammachi niets van weten. Een vrije trap, twee meter buiten het strafschopgebied voor LRC bleef ook zonder succes, Maikel van de Water schoot die in de goed opgestelde muur. Fabian van Horssen van LRC was tweemaal kansrijk. Zijn eerste poging ging over en de tweede werd gestopt door doelman Edgar Leerdam. Kort voor rust schoot Yuri Westhoff op aangeven van Angelo Zwirs naast en voor LRC was Wesley Swets dicht bij de gelijkmaker, maar kopte de bal over de lat.

LRC begon sterk aan de tweede helft. Een vrije trap van Maikel van de Water bleef nog zonder succes, maar in de 48e minuut was het wel raak toen Fabian Horssen de bal achter Edgar Leerdam schoot: 1-1. Kort hierna was LRC weer kansrijk, met een prima reactie tikte Edgar Leerdam de bal uit een schot van Sil van Putten tot hoekschop. Hij greep weer goed in toen Timo Lutters kon uithalen en leek het wachten op de voorsprong voor de thuisploeg. Maar het gebeurde aan de andere kant van het veld. Na een snelle uitbraak kon Angelo Zwirs goed voorgeven aan de geheel vrijstaande Sil van Ooijen, die de bal achter doelman Colin van Gelderen kopte: 1-2.

Nadat in de 73e minuut Maikel van de Water de bal goed voorgaf, maar niemand het afmaakte voor LRC, gebeurde het wel weer aan de andere kant. Na weer een snelle uitbraak knalde weer Sil van Ooijen raak. Met een geplaatst schot over de grond schoot hij de bal in de 76e minuut stijf naast de paal in de rechterhoek: 1-3. Hierna verzuimde FC ’s-Gravenzande om de wedstrijd definitief te beslissen. Een uithaal van invaller Stefan Bruijn werd tot hoekschop verwerkt, een voorzet van Ardi Luijendijk werd door Sil van Ooijen goed ingekopt, maar tot hoekschop verwerkt en hieruit kon Ardi Luijendijk inkoppen, maar de bal werd door de LRC-doelman gestopt.

De thuisploeg gaf zich echter nog niet gewonnen, want in de 85e minuut bracht invaller Jamal Ouassif de stand op 2-3. In de 90e minuut een penalty voor FC ’s-Gravenzande nadat Twan van Meerten in het strafschopgebied onderuit was gehaald door Coen Horb. Sil van Ooijen nam deze en scoorde zijn vierde treffer deze middag: 2-4. Maar nog sputterde LRC tegen toen Axel van Kordelaar de stand diep in blessuretijd weer terugbracht tot 3-4. Maar verder kwam de thuisploeg niet en gingen de drie punten mee naar ’s-Gravenzande.

Spannend

Door het verlies van Capelle bij RKAVV staat FC ’s-Gravenzande nu alleen op de tweede plaats en dat zou recht geven op deelname aan de nacompetitie met nog twee wedstrijden te gaan, thuis tegen RVVH op 18 mei en uit tegen Zwaluwen op 25 mei. Beide wedstrijden beginnen om 15.30 uur. Zowel bovenin als onderin is het ongemeen spannend in de twee laatste rondes van deze competitie.