4e Divisie: HBS geeft voorsprong weg en verliest op valreep

HBS nam in Ridderkerk bij RVVH in de eerste helft een 0-2 voorsprong. Na de doelwisseling kwamen de gastheren terug in de wedstrijd en leek het duel op 2-2 af te stevenen. In de slotminuut pakte RVVH alsnog de winst: 3-2.

Tekst: Ton Beije

De eerste goede kans in de wedstrijd was voor HBS. Mike Hueting ging er op snelheid vandoor, vond met zijn pass Luca van Leeuwen, die de doelman van RVVH redding zag brengen op zijn schot. RVVH dacht een mogelijkheid te krijgen bij een vrije trap, maar de bal vloog over de lange spits heen. Derhalve na een kwartier nog een 0-0 stand.

Uittrap

Een volgende kans voor HBS deed zich voor na een goede uittrap van doelman Bram Nieuwenhuizen waarna de bal bij Luca van Leeuwen kwam, die vervolgens Manuel Francisco bediende. Hij vergat echter af te drukken. Juist op het moment dat RVVH wat meer in balbezit kwam, sloeg HBS genadeloos toe. Na een knappe pass van Fabian Hilpert opende Manuel Francisco de score voor de bezoekers: 0-1. De tweede treffer liet niet lang op zich wachten. RVVH leed weer knullig balverlies en Luca van Leeuwen (foto) wist daar wel raad mee: 0-2.

Genadeklap

HBS had de genadeklap al kunnen uitdelen aan de ploeg uit Ridderkerk. Brayen Bröcker (volgend seizoen Wippolder) kwam alleen voor de keeper, maar verzuimde te scoren. In de slotfase nog een prima mogelijkheid voor HBS, maar Manuel Francisco vergat – na voorbereidend werk van Mike Hueting – uit te halen. Op slag van rust ging nog een inzet van RVVH tot opluchting van HBS aan de voor de Hagenaars goede kan van de paal langs.

Counter

Een tegenvaller voor de Kraaien was, dat RVVH al snel in het tweede bedrijf terugkwam in de wedstrijd. Bij een gevaarlijke vrije trap redde doelman Bram Nieuwenhuizen in eerste instantie nog, maar omdat de bal niet geruimd werd, sloeg RVVH vervolgens wel toe: 2-1. Voor RVVH was het gelijk het sein om druk te zetten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. HBS kwam nog goed weg bij een bal op de bovenkant van de lat. HBS  loerde op de counter, met de snelle aanvallers, maar had geen geluk in de afronding.

Redding

Het goede leek er bij HBS een beetje vanaf. RVVH kreeg een uitstekende mogelijkheid bij een vrije trap net buiten de zestien, maar doelman Bram Nieuwenhuizen had een dito redding in petto en hield HBS op de been. RVVH ging steeds meer geloven in de 2-2, aangezien HBS de bal niet voldoende in de ploeg wist te houden. En die gelijkmaker viel inderdaad na een één-twee combinatie via de binnenkant van de paal achter doelman Nieuwenhuizen: 2-2.

Alert

HBS wist dat het met deze uitslag niet veel opschoot, maar moest alert zijn niet alsnog onderuit te gaan. Weer redde doelman Nieuwenhuizen zijn ploeg in een één-op-één situatie, maar in de slotminuut was de HBS-goalie toch kansloos en maakte RVVH de 3-2. Het was van Haagse zijde een slechte tweede helft en de ploeg van Ekrem Kahya staat nu nog maar één punt van de ‘linke’ streep.