2e Divisie: Scheveningen haalt belangrijk punt binnen tegen Jong Almere City

In speelronde 32 moest Scheveningen op sportpark Houtrust aantreden tegen het op de ranglijst hogergeplaatste Jong Almere City FC. In de uitwedstrijd moest Scheveningen de punten achterlaten in Almere en op basis van deze uitslag en de stand van Jong Almere City waren de vooruitzichten niet echt hoopgevend. Maar ondanks dat gegeven zag Scheveningen toch kans om tweemaal vanuit een achterstand terug te komen.

Tekst: John Carlier     |     Foto’s: Winfried Klos

Vanuit de aftrap begon Scheveningen veel belovend. In de vierde minuut had Jaimy Brut al de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te laten zetten. Door een dieptepass vanuit eigen verdediging kreeg hij de bal en kon alleen op doel afgaan, maar de keeper verrichtte een spectaculaire redding en wist een doelpunt te voorkomen. Dit was een veelbelovende start van Scheveningen, alleen van korte duur omdat Jong Almere City onmiddellijk hierna het initiatief nam, wat in de eenendertigste minuut tot de 0-1 leidde. Het was de boomlange Julius Kok, die de bal vanuit een corner hard inkopte en Sven van der Maaten het nakijken gaf.

Door deze achterstand en het spel van Jong Almere City zag het er somber uit voor Scheveningen, maar geheel onverwachts scoorde Scheveningen een minuut later de gelijkmaker. Een verre trap vanuit de verdediging bereikte Taygeorni Elvilia, die vervolgens alleen op de keeper kon afgaan en hem met een simpele voetbeweging omspeelde en de bal alleen maar in een leeg doel behoefde te schieten om de stand op 1-1 te brengen.

Voorsprong

Deze gelijke stand was van korte duur, want vijf minuten later nam Jong Almere City weer een voorsprong. De anders zo goed functionerende verdediging van Scheveningen was even niet bij de les, waardoor Marley Dors de gelegenheid kreeg om gemakkelijk te scoren. Deze 1-2 stand kon Scheveningen ondanks een beter spelend Jong Almere City vasthouden tot aan de rust en dat gaf hoop voor de tweede helft.

Met Robert van Koesveld in het veld voor Gautam Kalpoe begon Scheveningen aan de tweede helft. Jong Almere City begon goed en had in de achtenveertigste minuut de mogelijkheid om de stand op 1-3 te brengen, maar Sven van der Maaten zag kans om de hard ingeschoten bal te stoppen.

Net als in de eerste helft had Taygeorni Elvilia een minuut later volkomen vrijstaand de kans om de 2-2 te scoren, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle en zag daardoor zijn kans voorbijgaan. Na deze kans zag Scheveningen toch in dat er mogelijkheden waren en die kwamen er ook.

Buitenspel

Eerst een corner in de vijftigste minuut, vervolgens een goede kans na een voorzet van Jordy Strooker, waarbij de keeper bijtijds ingreep. In de vierenvijftigste minuut was de gelijkmaker heel dichtbij via een hard ingeschoten bal van Kevin Gomez-Nieto, maar door een verdediger werd het nog een corner. In de tweeënzestigste minuut scoorde Huseyin Dogan wel, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Met deze kansen leek het kruit enigszins verschoten, maar dat beeld kwam ook doordat Jong Almere City weer het initiatief nam en probeerde de stand te verhogen. Dit lukte niet direct, waardoor er wat irritatie ontstond bij Julius Kok en die daardoor de gele kaart kreeg. Na deze kaart werden bij Scheveningen twee spelers en bij Jong Almere City zelfs vier man gewisseld. Vanaf dat moment zag het er naar uit dat Jong Almere City met een ruimere zege huiswaarts zou keren. Het kreeg meerdere kansen waarbij invaller Layee Kromah de grootste kreeg en alleen op de keeper kon afgaan. Met een prachtige reflex van Sven van der Maaten kon de bal nog net corner worden getikt en hield hij daarmee de kans open voor Scheveningen om nog de gelijkmaker te scoren. Scheveningen hield toch nog hoop op een gelijkspel.

Ongenadig hard

In de extra tijd gokte Scheveningen op massaal aanvallen, wat nog wel leidde tot mogelijkheden voor Jong Almere City. Maar uiteindelijk werd Scheveningen hiervoor toch nog beloond met een gelijkspel. Een afgeslagen bal kwam bij invaller Barry Rog en hij haalde ongenadig hard uit en gaf keeper Joel van der Wilt het nakijken. De bal kwam volkomen buiten bereik van de doelman in het net tot stilstand. Bij deze 2-2 einduitslag was het feest in de kleedkamer bij Scheveningen, want daar was inmiddels doorgedrongen dat Katwijk met 2-1 voorstond tegen nacompetitiekandidaat Excelsior Maassluis.

De vier punten voorsprong die Scheveningen nu heeft op deze ploeg moet een goed gevoel geven om de laatste twee wedstrijden succesvol uit te spelen.