1e klasse C: Tom Wijnalda van Voorschoten’97 nekt Wippolder

Met nog drie wedstrijden te gaan waren er voorafgaand aan deze zonnige zaterdag nog een hoop plaatsen te verdelen in deze spannende eerste klasse C. Wippolder speelde met de eerste periodetitel op zak voor de tweede plek en Voorschoten’97 moest nog punten verzamelen om zich veilig te spelen, maar ook om nog aanspraak te maken op de play-offs.

Wippolder startte sterk en al na twee minuten scoorde Domenico de Vree. Zijn actie was gedurfd en zijn schot vanaf een meter of twintig verdween schitterend en onhoudbaar in de kruising van de verre hoek: 0-1.

Warmte

Wippolder speelde een goede eerste helft, maar wist de paar kansen die het kreeg verder niet te benutten en daarnaast hadden de 22 spelers het merkbaar zwaar met de warmte deze middag. Vlak voor rust kreeg Voorschoten‘97 nog wel de eerste echte kans van de wedstrijd. Van Heyst redde deze bal echter van de doellijn na een inzet van goalgetter Tom Wijnalda.

Nieuw plan

In de rust werd het nodige vocht aangevuld en ook werd er door beide trainers een nieuw plan ingezet. De thuisploeg wilde wel, maar de acties lukten niet en de eindpass was te slordig. De gasten kregen enkele mogelijkheden, maar Hellemons was een aantal keren onrustig voor het doel.

Na ruim een uur spelen werd Voorschoten in het zadel geholpen. Een aanvaller werd licht geraakt en arbiter Groenendijk legde de bal op de stip. Tom Wijnalda (archieffoto) wist met dit buitenkansje wel raad en tekende voor de 1-1.

Kopballen

Beide ploegen speelden na deze gelijkmaker voor de winst en het spel golfde op en neer. In combinatie met de warmte werden de ruimten groter en werden er enkele kansen genoteerd voor beide teams. Het was de makkelijk scorende Tom Wijnalda, die de wedstrijd in het voordeel van Voorschoten’97 besliste. Met twee rake kopballen zorgde hij in de 76e en 87e minuut voor een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Voorschoten’97 doet hiermee goede zaken en voor Wippolder is het belangrijk het goede spel langer dan één helft vol te houden met het oog op de naderende play-offwedstrijden.