4e Divisie: Westlandia wint en blijft koploper in derde periode

Westlandia deed goed werk in de lastige thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VOC. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci hield de punten in eigen huis door een verdiende 0-2 zege.

Tekst: Ton Beije

VOC dacht even al na vier minuten op voorsprong te komen toen Ruben Monteiro oog-in-oog kwam te staan met Jordie van Leeuwen, maar de Westlandia-doelman redde uitstekend. Twee minuten later werd een prima schot van Hidde van der Arend door de VOC-goalie gekeerd.

Na negen minuten al een snelle wissel bij de Naaldwijkers. Tristan Croes moest er geblesseerd vanaf en voor hem kwam Carel Makobo. In de elfde minuut kwam de ploeg van trainer Maurizio Cecccucci goed weg, toen de bal na een schot van rechtsbeach Straetemans op de paal belandde.

Juichen

Na een kwartier kon de Naaldwijkse aanhang juichen. Uit een voorzet vanaf rechts van Hidde van der Arend tikte Zion Valies (foto) de bal binnen: 0-1. Vier minuten later was Westlandia bijna weer succesvol, maar nu was de VOC-doelman op zijn post bij een kopbal van Hidde van der Arend. In het laatste kwartier kwamen er voor de Naaldwijkers kansen op de 0-2. Eerst belandde de bal na een hoekschop van Anass Achahbar op de paal en vervolgens werd een effectvol schot van Sergi Roeleveld over het doel getikte door de goalie van de Rotterdammers. Drie minuten voor rust bijna toch de 0-2, maar werd de bal na een vrije trap van Achahbar en een kopbal van Valies door de VOC-doelman over de lat getikt.

Veldoverwicht

In de twaalfde minuut na rust actie voor het VOC-doel. Uit een vrije trap van weer Anass Achahbar kopte Hidde van der Arend de bal in handen van de sluitpost van de gasten. VOC bleef, ondanks het veldoverwicht van Westlandia, op zoek gaan naar de gelijkmaker. Bas van der Storm leek gevaarlijk te worden voor VOC, maar kopte naast. Met nog zo’n twintig minuten op de klok een nieuw mogelijkheid voor de bezoekers, maar Van der Arend schoot de bal recht in handen van de doelman.

Verdubbelen

Pal daarop werd Zion Valies gewisseld en voor hem kwam Dinand Kuhn, die voor nieuwe energie moest zorgen. Vlak na zijn entree wist Westlandia de marge te verdubbelen. Uit een perfecte voorzet van Anass Achahbar schoot Hidde van der Arend de bal langs de grond binnen: 0-2. Niet lang daarna kwam Westlandia goed weg, want tot drie keer toe werd de bal door doelman Jordie van Leeuwen en zijn verdedigers de bal van de doellijn weggehaald. Met nog negen officiële minuten te gaan een dubbele wissel bij Westlandia. Anass Achahbar en Sergi Roeleveld verlieten het veld en Baris Koc en Freek van Eijk waren de invallers. In de stand kwam in het restant van de wedstrijd geen verandering meer. Westlandia blijft met nog twee duels te gaan de leider in de derde periode. Volgende week wacht de Naaldwijkers op de Hoge Bomen de wedstrijd tegen sc Feyenoord.