O23 3C/3D: Scheveningen op rand degradatie, DSO nog niet veilig

In 3C verloor Scheveningen met dikke cijfers van EMM’21 en zal naar alle waarschijnlijkheid komend seizoen in de vierde divisie uitkomen. Graaf Willem II VAC en Nieuwkoop hebben nog een punt nodig uit twee duels om het lot van Scheveningen te bezegelen. In 3D zijn DSO en FC ’s-Gravenzande nog niet veilig, DSO verloor van Sparta en FC ’s-Gravenzande speelde gelijk bij XerxesDZB.

3e divisie C

EMM’21 O23 – Scheveningen O23

In Roelofarendsveen keek Scheveningen na zes minuten al tegen een 1-0 achterstand aan. Twee minuten later kreeg de ploeg van Mario Taal (foto) een strafschop. Matteo di Stefano was trefzeker vanaf elf meter. Na de 1-1 nam EMM’21 de controle weer over en kon vijf keer het net vinden: 6-1. Door de nederlaag lijkt het voor Scheveningen bijna onmogelijk om degradatie af te wenden.

Graaf Willem II VAC O23 – VVSB O23

Tegen koploper VVSB moest Graaf Willem II VAC genoegen nemen met een kleine nederlaag. De ploeg uit Noordwijkerhout scoorde met bijna een half uur op de klok de enige treffer van het duel. Ondanks de 0-1 nederlaag is Graaf Willem II VAC bijna zeker van verlenging van haar verblijf in de derde divisie. De bewoners van de Roggewoning hebben nog één punt nodig.

HVV O23 – Nieuwkoop O23

Tegen laagvlieger Nieuwkoop kon HVV geen vuist maken. Op De Diepput grepen de bezoekers een 1-2 overwinning.

3e divisie D

XerxesDZB O23 – FC ‘s Gravenzande O23

Tegen de Rotterdamse kampioen kwam FC ’s-Gravenzande vijf minuten voor de rust op voorsprong. Sören Zuijderwijk schoot een vrije trap binnen. Kort na de doelwisseling trok XerxesDZB de stand gelijk. Uit een actie van Rick Keereweer kon Yuri Dijkman de ploeg van trainer Davy van Vliet opnieuw aan de leiding schieten, maar halverwege de tweede helft kwam de 2-2 op het scorebord. XerxesDZB profiteerde van uitglijden van doelman Tim de Koning. In het vervolg van het duel waren er weinig kansen meer. FC ’s-Gravenzande moet nog steeds vrezen voor degradatie.

Sparta R. (av) O23 – DSO O23

In Rotterdam moest DSO haar meerdere erkennen in de amateurs van Sparta. Na een 0-0 ruststand liep de thuisploeg weg naar een 3-0 voorsprong. Jordy Mai bracht nog wel de 3-1 op het scorebord maar verder kwamen de Zoetermeerders niet.