O23 2B: Forum Sport en sv Den Hoorn vechten voor lijfsbehoud

Quick kan de promotie naar de eerste divisie ruiken. De Haantjes versloegen Forum Sport en hebben nu nog een punt nodig. De Voorburgers moeten nog flink aan de bak om niet te degraderen. De voorsprong op hekkensluiter sv Den Hoorn bedraagt maar een schamel punt.

Forum Sport O23 – Quick (H) O23

In het open duel ontstond veel ruimte voor beide teams. Doelpunten bleven voor de rust uit, maar na de thee was het al snel raak. Forum Sport nam de leiding in het duel door een treffer van Anass Azahroui. Quick moest in de achtervolging en kwam uit een benutte strafschop van Victor Kortenkaas op 1-1. Kort daarna was het opnieuw raak voor de ploeg van Bas Toet. Younes Chourak schoot de 1-2 op het scorebord. Lang duurde de vreugde niet. Forum Sport kwam door opnieuw Anass Azahroui terecht op gelijke hoogte: 2-2. Kansen waren er daarna voor beide teams, maar het was Quick dat diep in de blessuretijd door JO19-speler Ayman het duel naar zich toe trok: 2-3.

FC Skillz O23 – TOGB O23

Namens de Haagse thuisploeg kon Jontje Kasteneer in de 58e minuut scoren. FC Skillz keek op dat moment al tegen een 0-3 achterstand aan. TOGB voerde daarna de score op naar 1-5. In de slotfase werd het toch nog spannend. Na twee treffers van Kevin Adebesin (foto) schoot Fouad Boutachkourt in de extra tijd de 4-5 binnen maar daar bleef het bij.

RKAVV O23 – sv Den Hoorn O23

In de eerste helft had RKAVV al vier of vijf keer moeten scoren, maar de Leidschendammers gingen aan de thee met een bescheiden 2-1 stand op het bord. Namens RKAVV scoorden Jeffrey Bolleboom en Bryan Richardson. sv Den Hoorn trok in de tweede helft de stand gelijk, maar daarna sloeg RKAVV hard toe. Door doelpunten van Tomas da Palma Horta (2x), Serge Planjer en Siem Dagevos kwam een fraaie 6-2 eindstand op het bord voor de thuisploeg, waar drie spelers van de O19 mochten invallen.