O23 1e divisie B: HBS steekt Westlandia helpende hand toe in titelstrijd

In Naaldwijk troefde Westlandia UNA af en kwam door de zege een stuk dichter bij het kampioenschap.  Dit kwam mede door HBS, dat achtervolger Katwijk naar een 2-1 nederlaag speelde. VELO lijkt zich te moeten neerleggen bij degradatie na de 0-2 nederlaag tegen Barendrecht.

Westlandia O23 – UNA O23

Op Sportpark De Hoge Bomen deed Westlandia zeer goede zaken in de strijd om de eerste plaats. Joe Scholtes en Devran Sahin schoten de thuisploeg van trainer Chris van Dam (foto) in de eerste helft naar een 2-0 voorsprong. Na de hervatting verdubbelden Ismael en Joe Scholte de score voordat UNA nog iets terug kon doen: 4-1.

HBS O23 – Katwijk O23

De Kraaien leverden een knappe prestatie met een overwinning op titelkandidaat Katwijk. HBS kwam scherp uit de kleedkamer en zette Katwijk vroeg onder druk, waardoor de bezoekers veelal de lange moesten hanteren. Al na twee minuten kreeg HBS de eerste kans, maar een vrije kopmogelijkheid belandde in de handen van doelman. In de eerste helft waren er verder weinig grote kansen. De rechtsback van Katwijk die al geel op zak had, kwam nog wel goed weg na een overtreding op Mica Knoester. Een tweede gele kaart bleef uit.

In de tweede helft waren het tempo en de intensiteit weer hoog. Een fout van HBS werd afgestraft. Uit de omschakeling kwam Katwijk op 0-1. HBS herpakte zich goed en kwam via een fraai doelpunt van Mica Knoester op 1-1. HBS zette verder aan en dit leverde een strafschop op nadat Staf Spijkerman werd neergehaald in het strafschopgebied. Kai van Heusden faalde niet vanaf elf meter. Door de 2-1 zege bracht HBS flink schade toe aan de titelkansen van Katwijk.

VELO O23 – Barendrecht O23

Voor de Wateringers is degradatie dichtbij. De achterstand op UNA, dat op de zevende plaats staat, bedraagt zes punten met nog maar twee duels te spelen. Aan de Noordweg was Barendrecht met 0-2 te sterk voor VELO.