Vrouwen 2e klasse B/C: Monsterzege voor titelkandidaat Forum Sport

In 2B nestelde RKAVV zich keurig in de middenmoot met ruime zege op laagvlieger Purmerend. Forum Sport is met XerxesDZB in een hevige titelstrijd verwikkeld. De Voorburgse vrouwen deden zichzelf een groot plezier met een ruime overwinning op VVOR.

2e klasse B

Purmerend VR – RKAVV VR

In Noord-Holland nam RKAVV al na twee minuten de leiding. Michelle Hersmis stelde Melanie Zalm in staat om de 0-1 aan te tekenen. Drie minuten later kreeg Purmerend een grote kans maar doelvrouw Emily Berry hield met een geweldige redding de 1-1 uit het doel. Nog voor de rust had RKAVV het duel beslist. Uit een bal van Lianne van Oosterwijk scoorde Melanie Zalm de 0-2 en daarna zorgde Kim Smulders voor de 0-3. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

2e klasse C

VVOR VR – Forum Sport VR

In Rotterdam gaf Forum Sport haar visitekaartje af met fraai voetbal. In de eerste helft schoot Femke Vermeulen de bal onhoudbaar achter de keepster van VVOR en kort daarna zorgde Taria Doornkamp voor een 0-2 stand. Vlak voor de rust moest de ploeg van trainer Marco Sloos (foto) Forum Sport uit het niets een tegentreffer incasseren: 1-2.

In de tweede helft was het snel raak via Ginger Wouters en volgde een doelpuntenfestijn.  Forum Sport produceerde de ene na de andere aanval en speelde VVOR helemaal weg. Taria Doornkamp en Ginger Wouters zorgden voor een 1-5 tussenstand. Daarna brachten Lara van Schaik (2x) en Taria Doornkamp de eindstand op 1-8.

DSVP VR – VVAC VR

In het thuisduel keek DSVP tot drie keer toe tegen een achterstand aan, maar kon in alle gevallen de gelijkmaker op het bord zetten. Noa Crump nam de 1-1 voor haar rekening voor de thee. Larua Aalmans (2-2) en Jaimie van Swinderen zorgden voor een 3-3 eindstand.

Ariston’80 VR – Unitas VR

In de eerste helft waren de studentes gelijkwaardig aan de bezoeksters, maar keken bij rust wel tegen een 1-3 achterstand aan. Susanne Epema scoorde bij een 0-1 achterstand nog wel de gelijkmaker maar twee foutjes in de opbouw vlak voor rust zorgden voor een 1-3 stand. Na rust was Unitas heel efficiënt in de afwerking en vlogen de eerste drie kansen er meteen in: 1-6. Ariston’80 toonde karakter en kwam terug tot 3-6 door twee treffers van Epema. Na de 3-7 van Unitas was Epema voor de vierde keer trefzeker en eindigde het duel in 4-7.