Kampioensfeest bij drietal clubs in regio Haaglanden

Afgelopen zaterdag kon bij een drietal clubs uit de regio Haaglanden de vlag in top omdat het standaardteam het kampioenschap wist binnen te halen.

Tekst: Ton Beije   |   Foto’s: Franca Dobbe, Aad van der Knaap en Dennis Jouvenaar

1e klasse C

Forum Sport was op eigen veld met 2-1 te sterk voor concurrent Valken’68 en kon met de kampioensschaal op de foto (foto boven). De ploeg van Bas Steffens staat nu op 44 punten uit 22 duels (en een doelsaldo van 42-21). De Voorburgers hebben nog twee duels te gaan. Zaterdag 18 mei uit tegen Wippolder en een week later thuis tegen RKDEO, twee clubs die dit seizoen lang meedraaien in de strijd om de titel. Forum Sport mag volgend seizoen aantreden in de Vierde Divisie, waar het onder meer RKAVV, HBS en Westlandia tegenkomt en wellicht FC ’s-Gravenzande, al maakt de laatste club nog kans op de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.

2e klasse C

In de tweede klasse C pakte VUC de titel en keert dus binnen één seizoen weer terug in de eerste klasse. Aan het Kleine Loo was het groot feest, want de 5-1 zege op Foreholte liet aan duidelijkheid niets te wensen over. VUC behaald uit 24 duels 55 punten (doelsaldo 66-34). VUC heeft nog twee duels voor de boeg. Zaterdag 18 mei uit tegen RCL en op de slotdag (25 mei) komt HVV (dat nog altijd hoopt via de nacompetitie ook de stap vooruit te maken richting eerste klas) op bezoek. De ploeg van trainer Rob de Lange volgend seizoen dus weer terug in een wederom interessante eerste klasse.

4e klasse D

Het was druk, ruim duizend toeschouwers in de vierde klasse D, waar FC Zoetermeer het thuisduel tegen het Delftse SEP met 3-0 won en daarmee onbereikbaar werd voor concurrent Maasdijk. De titel voor de ploeg van trainer Martijn de Zoete (kampioen in zijn eerste jaar als hoofdtrainer) was een feit en dat werd na het laatste fluitsignaal dan ook grandioos gevierd.

FC Zoetermeer werd ongeslagen kampioen met 50 punten uit 19 wedstrijden. Er werd dit seizoen driemaal gelijk gespeeld. FC Zoetermeer rest nog de uitwedstrijd op zaterdag 18 mei tegen de nummer twee Maasdijk.

 

Lees verder