Wilhelmus-speelster Suze Wassink gelijk met Oranje O15 tegen België

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar heeft het tweede duel in het tweeluik tegen België gelijkgespeeld. Na de 2-0 zege in de thuiswedstrijd hielden beide landen elkaar op de velden van vv Hoogstraten in een spectaculair duel in evenwicht: 3-3.

Voor Oranje waren Sofia Ben Amar, Sophie van Hunnik en Ulrike Mendes Ros trefzeker. In het team van Nederland O15 mocht Wilhelmus-speelster Suze Wassink in de 67e minuut invallen.

Geslaagd

Coach Maria van Kortenhof keek terug op een geslaagde vierdaagse met het jongste nationale jeugdteam. Aan OnsOranje liet zij weten: ,,Het was natuurlijk allemaal nieuw voor ze. Dat had veel impact. Maar de bereidwilligheid om te leren is groot. Ze weten nu wat internationaal de norm is en dat ze moeten leren om dit vol te houden. Dat doe je door veel van dit soort wedstrijden te spelen.”

Engeland

Wat dat betreft is het goed nieuws, dat er aan het einde van de maand opnieuw een tweeluik wacht. Op 26 en 28 mei zijn de leeftijdsgenoten van Engeland de tegenstander van Oranje onder 15 op Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal. De toegang is gratis.

Lees verder