HV Toernooi – Sir Winston Cup: Forum Sport na zege op HBS naar halve finale

Na een feestelijk weekend waarin Forum Sport het kampioenschap in de eerste klasse C kon vieren moest er dinsdagavond aangetreden worden in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegen Vierde Divisionist HBS.

Tekst: Jean Nederlof     |      Foto’s: Sander de Hollander

Na de ontlading van afgelopen zaterdag was het afwachten hoe de ploeg van trainer Bas Steffens zou presteren. Voor HBS is er nog volop spanning in de Vierde Divisie. Het team van trainer Ekrem Kaya is nog niet geheel veilig en moet nog volop aan de bak.

De wedstrijd begon wat aarzelend, maar na verloop van tijd nam HBS het initiatief. Met de uiterst behendige spelers Noa Abid en Luca van Leeuwen moest de verdediging van Forum Sport alle zeilen bijzetten. Ook keeper Bas Tanis moest een paar keer handelend optreden. Dat deed hij goed en daarbij had hij ook de hulp van de paal.

Ook werden een paar grote kansen door onzuiver afronden om zeep geholpen. Het wachten was op de 1-0, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Vanaf de rechterkant, op zo’n vijfendertig meter afstand schoot Haitam el Marid op het HBS-doel. De bal verdween over de HBS-doelman in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen: 0-1. Met deze stand gingen de ploegen ook de rust in.

De tweede helft, met een verfrissende regenbui boven Craeyenhout, was wat meer in evenwicht dan de 1e helft. Forum Sport combineerde beter al was het toch eerder wachten op de 1-1 dan de 0-2. HBS scoorde echter niet en naarmate de tijd verstreek ging Forum Sport steeds meer in de verdedigende modus. Met veel strijd werden de persoonlijke duels uitgevochten.

Het was al in de blessuretijd toen de snelle Forum Sport-spits Jerone Goodett uit een counter de bal binnenschoot: 0-2. Forum Sport won de wedstrijd en mag zich opmaken voor de halve finale tegen sv Scheveningen (Tweede Divisie). Opnieuw een prima resultaat voor de gretige selectie van Forum Sport. Ze flikten het opnieuw om te presteren als het moet!

Deze halve finale voor het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup wordt gespeeld op sportpark ’t Loo, de thuisbasis van Forum Sport. Maar eerst gaan HBS en Forum Sport zich opmaken voor het slot van de competitie. HBS speelt op komende zaterdag thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen en Forum Sport gaat die dag op bezoek bij Wippolder.