FC Zoetermeer: fantastisch weekeinde, maar nog geen sprake van vakantie

Bij de kampioen in de vierde klasse D, FC Zoetermeer, kijken club en selectie terug op een fantastisch weekeinde. Hoofdtrainer Martijn de Zoete (foto) traint de hele week nog met de selectie, maar wel relaxter dan normaal. ,,De loopvormen hebben we ze ontnomen, dat hebben ze verdiend”, aldus De Zoete.

Tekst: Peter Petit      |      Foto’s: Robert Bakker

Zaterdag wacht FC Zoetermeer de wedstrijd in en tegen runner-up vv Maasdijk en De Zoete wil er alles aan doen de ongeslagen status te behouden. De Zoete: ,,Wij spelen om te winnen, anders kan je net zo goed thuisblijven. Wij hebben een jonge groep dus jeugdspelers ruimte geven zit er bij ons altijd in”, aldus De Zoete.

Rustperiode

De selectie van de kampioensploeg traint volgende week nog door, waarna het tijd is voor een korte rustperiode, althans voor een deel van de selectie. Een ander deel traint door voor de finale van de Delftse 16-23-competitie bij Oliveo tegen Concordia op dinsdag 4 juni.

Martijn de Zoete, afgelopen zaterdag met de bloemen na het binnenhalen van de titel

Later die maand, vanaf de zeventiende, volgt een trainingsperiode van twee weken met de nieuwe groep, waarna De Zoete zijn mannen een maand vakantie gunt. Op 5 augustus start FC Zoetermeer met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, met een oefenwedstrijd tegen de kampioen van de derde klasse D, HVC’10, een toernooi bij BSC’68, alsmede een wedstrijd tegen BVCB 2, ter voorbereiding op de bekerduels, voorafgaande aan de reguliere competitie.

Bhodi Streekstra

De Zoete kan komend seizoen geen beroep meer doen op box-to-box-speler Bhodi Streekstra (22). De speler, gezegend met een geweldig trap- en loopvermogen, opgeleid bij FC Zoetermeer en met een verleden bij DHC O17, Forum Sport O19 en O23, alsmede Wilhelmus, bij welke clubs hij op meerdere posities inzetbaar was, stopt helemaal met voetbal. Later deze week komt de kersverse derdeklasser met de namen van de eerste nieuwelingen voor het komende seizoen.

Lees verder