Warming-up 4e klasse A/D: Stompwijk heeft punten nodig, spanning onderin 4D

Ultieme spanning in de onderste regionen van de vierde klasse D waar SEP, SEV, Quintus en MSV’71 nog in de race zijn voor rechtstreekse handhaving. SEV kan RVC Celeritas een dienst bewijzen in de strijd om directe degradatie door te winnen van Deltasport.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Stompwijk’92-Roodenburg

Stompwijk’92 neemt het zaterdag tegen middenmoter Roodenburg op zonder hoofdtrainer Erik van Manen (foto). Deze kreeg afgelopen zaterdag rood van de leidsman voorgeschoteld, nadat hij hem had uitgescholden. Het elftal van Van Manen is officieel nog niet gevrijwaard van degradatie. In Leiden won Stompwijk’92 de heenwedstrijd met 1-3. De dorpsclub heeft nog een paar punten nodig om zeker te zijn van prolongatie van het verblijf in de vierde klasse.

4e klasse D

DHL – MSV’71

Een wedstrijd zonder enig belang voor de De Hollandse Leeuw (DHL), dat uiteindelijk met een jonge, talentvolle ploeg op een knappe vijfde plaats staat en maar net naast een periodetitel greep. Voor tegenstander MSV’71 is de wedstrijd echter van levensbelang. Het team van hoofdtrainer Paul van Loenen staat momenteel op een achtste, nacompetitieplek. De ploeg uit Maassluis kan nog op een veilige zevende plek eindigen, maar zal dan wel zelf moeten winnen en is daarnaast afhankelijk van de uitslagen van de duels van hun directe concurrenten SEV en Quintus. SEV mag niet winnen, Quintus moet verliezen. Stadgenoot VDL kan op deze laatste competitiedag een cruciale rol spelen. Indien het van het de laatste weken zwalkende Quintus wint, dan mag MSV’71 zich komend seizoen opnieuw vierdeklasser noemen.

Maasdijk – FC Zoetermeer

Indien FC Zoetermeer afgelopen competitieronde een misstap had gemaakt tegen SEP, zou deze wedstrijd nu al ‘het duel van het jaar’ zijn geweest, een beslissende wedstrijd tussen twee teams met een gelijk aantal punten. Dat mocht echter niet zo zijn, FC Zoetermeer is inmiddels gekroond tot de terechte kampioen in 4D. Maasdijk kan terugkijken op een geslaagd seizoen als runner-up. Een knappe prestatie van hoofdtrainer Dennis van den Steen, die nu nog zal balen van de punten die zijn selectie eerder dit seizoen onnodig liet liggen tegen laagvliegers RVC Celeritas en Quintus.

Ongeslagen

Tegenstander FC Zoetermeer wil er alles aan doen om de ongeslagen status te behouden en reist af naar Maasdijk met maar één doel, ook deze wedstrijd winnend afsluiten. De selectie van hoofdtrainer Martijn de Zoete heeft deze week gewoon doorgetraind, zij het wat relaxter dan normaal, zo waren de spelers tijdens deze trainingen, als cadeautje voor de titel, gevrijwaard van loopvormen.

SEV – Deltasport

SEV kan zich zaterdag definitief veilig spelen in de 4e klasse. Deltasport speelt nog voor de nacompetitie. Al met al wederom een zware opgave voor de Leidschendammers, maar hoofdcoach Arjan Kortleven kijkt, met een geheel fitte selectie, met vertrouwen naar deze wedstrijd. In november stond SEV nog op plek elf, maar het team heeft sindsdien de nodige punten behaald en heeft het nu in eigen hand. Kortleven zou het fijn vinden als het seizoen er zaterdag opzit, zodat hij alvast vooruit kan kijken naar volgend seizoen. Van onderschatting zal allerminst sprake zijn bij SEV, de eerste helft uit bij Deltasport was SEV heer en meester, maar in de tweede helft kwam Deltasport sterk terug in de wedstrijd. Bij winst bewijst SEV bovendien RVC Celeritas nog een dienst, want dan degraderen de Vlaardingers rechtstreeks.

Nieuwelingen

De lijst van nieuwe spelers bij Deltasport voor komend seizoen groeit met de dag. Eerder deze week werd de komst van Ailton Landia (29), een aanvaller afkomstig van COAL en tevens met een verleden bij Futsal Portugal, bekend gemaakt. Ook Djeisen Mateus (21) ex-HBSS O23 en de jeugd van de Spartaan’20, en Emal Rahmi (19), ex-VFC komen over. Mikhael Pcedencia is komend seizoen assistent-trainer op de accommodatie van Deltasport aan de Kooikersweg in Vlaardingen.

VDL-Quintus

De thuisploeg onder leiding van hoofdtrainer Gilbert de Wildt verzekerde zich afgelopen zaterdag na de 2-5 zege op Deltasport van de derde plek op de ranglijst waarmee een vervangende periode werd binnengesleept. De selectie kan zich nu voorbereiden op de nacompetitie, te beginnen op 1 juni.

Bij Quintus wordt afscheid genomen van ‘kind van de club’ Remco van der Knaap, die zich als zesjarige bij Quintus aanmeldde. Het wordt voor de mannen van hoofdtrainer Ramon Hageraats nog nagelbijten, de uitslagen van de duels van hun directe concurrenten, waren in de afgelopen competitieronde niet in het voordeel van de Westlanders. Bij verlies tegen VDL en een zege van MSV’71 zal Hageraats zijn selectie klaar moeten stomen voor de nacompetitie. Dat is ook het geval wanneer SEV van Deltasport wint.

SEP-RVC Celeritas

Net als vorige week tegen FC Zoetermeer is de boodschap voor SEP duidelijk; zelf winnen en hopen op dwalingen van SEV en MSV’71. Aangezien verlies van SEV thuis tegen Deltasport niet erg logisch lijkt, moet de équipe van de dit seizoen afscheidnemende hoofdtrainer Marcel de Letter rekening houden met het spelen van wedstrijden in de nacompetitie. De Letter, bezig aan zijn vijfde seizoen in Delft, wil meer tijd aan zijn gezin besteden en ook eindelijk eens naar wedstrijden van zijn twee voetballende dochters kunnen kijken. Het niveau is er bij RVC Celeritas sinds de trainerswissel in de winterstop niet echt beter op geworden, maar de ploeg stevent wel af op het ontlopen van rechtstreekse degradatie.

 

 

 

 

 

 

Lees verder