Daley Windhorst verruilt DSO komend seizoen voor FC Zoetermeer  

De 31-jarige Daley Windhorst (op de foto met trainer Martijn de Zoete) stapt na dit seizoen over van DSO naar de kersverse kampioen van de vierde klasse, FC Zoetermeer.

Windhorst begon zijn voetbalcarrière bij BSC ’68, waar hij na één jaar op 7-jarige leeftijd al werd gescout door ADO Den Haag. Na tien jaar bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag maakte hij voor één seizoen een uitstapje naar NAC Breda. Maar Den Haag bleef trekken en dus maakte hij zijn rentree bij de geel-groenen.

Hartafwijking

Helaas bleek een carrière op topsportniveau niet meer weggelegd voor de speler uit Zoetermeer, toen door artsen een aangeboren hartafwijking werd geconstateerd. Na een jaar bij RCL maakte hij de overstap naar sv Nootdorp, waar hij zes jaar speelde en promoveerde naar de hoofdklasse. Zijn laatste transfer was naar DSO, waar Daley Windhorst vijf seizoenen speelde en promoveerde van de tweede naar de eerste klasse. Het jaar daarna werd hij met DSO kampioen in de eerste klasse en maakte het winnende doelpunt in de kampioenswedstrijd. ,,Een dag om nooit te vergeten”, aldus Windhorst.

Juiste keuze

Hij vervolgt: ,,FC Zoetermeer, volgend seizoen uitkomend in de derde klasse, is in deze fase van mijn leven de juiste keuze. Afgelopen juli heb ik een dochter gekregen en mijn gezinsleven staat op plek één. Ik woon heel dicht bij de club en ik kan zelfs op de fiets. Daarnaast speelt mijn bonuszoontje hier en veel kinderen aan wie ik lesgeef. Ik sta namelijk voor groep zes op basisschool IKC de Saffier. Met FC Zoetermeer hoop ik het hoogst mogelijke te bereiken. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten en weer samen te spelen met mijn oud-teamgenoten.”

Invullen

Peter Lieffering, Voetbalzaken, vult aan: ,,We zijn blij dat Daley heeft gekozen voor onze club. Met het stoppen van Bhodi Streekstra kunnen we deze plek invullen met deze zeer ervaren speler.”

Lees verder