Warming-up 2e klasse D: OLIVEO kan sc Monster helpende hand toesteken

In de strijd om de eerste plaats moet Sportclub Monster het uitduel bij Nieuwerkerk in winst omzetten. OLIVEO kan de Westlanders aan de titel helpen door CION, dat tweede staat, aan de zegekar te binden. DHC heeft een zwaar duel bij VFC voor de boeg.

Tekst: Roland van der Linden

Sportclub Monster is nog twee zeges weg van het kampioenschap. Nieuwerkerk vormt het eerste obstakel voor de ploeg van trainer Marc Dijkhuizen (foto). Het thuisduel tegen Nieuwerkerk eindigde in een 0-1 nederlaag voor de Westlanders.

Nacompetitie

OLIVEO heeft nog steeds kans op het bereiken van de nacompetitie. Winst op het sterke CION zou niet alleen goed nieuws betekenen voor de equipe van trainer Willem van der Smit, maar zou ook voor koploper Sportclub Monster goed nieuws betekenen. CION is de belangrijkste concurrent voor de titel.

Cruciale fase

Voor DHC is ook de cruciale fase aangebroken. De bewoners van de Brasserskade zullen een flinke kluif krijgen aan VFC, dat op de derde plaats bivakkeert. Complicerende factor voor DHC is dat twee concurrenten tegen elkaar spelen. In Rotterdam neemt Berkel het op tegen Neptunus-Schiebroek. Een verrassend resultaat tegen VFC zou DHC goed uitkomen.

Veilig

Voor Verburch en Westlandia staat er niets meer op het spel. Verburch speelde zich na de promotie keurig veilig en heeft een thuisduel tegen HBSS voor de boeg. Westlandia is volgende week vrij en speelt dus haar laatste duel. De Naaldwijkers gaan langs bij Hillegersberg.

 

 

Lees verder