Warming-up 2e klasse C: Michael Ros (SVC’08): ,,Gelukkig spelen we thuis”

SVC’08 speelt een cruciaal duel tegen FC Oudewater. Beide ploegen willen uit de gevarenzone wegkomen. VUC heeft het kampioenschap al binnen en heeft een fraai duel tegen RCL voor de boeg. HVV verdedigt haar tweede plaats in de ontmoeting met hekkensluiter Kagia.

Tekst: Roland van der Linden

SVC’08 verloor twee weken geleden in Gouda van Olympia, maar zette het thuisduel tegen HVV in winst om. Trainer Michael Ros (foto) over de afgelopen periode: ,,Het was een wereld van verschil. Het blijft voor mij ongrijpbaar, dat het uit maar niet wil lukken. En dat je thuis het hele seizoen al zo sterk bent. Gelukkig spelen we weer thuis tegen FC Oudewater. Dus dat goede gevoel en vertrouwen nemen we mee naar zaterdag toe.”

Open wedstrijd

Het uitduel bij FC Oudewater eindigde in een gelijkspel. Volgens Ros een terechte uitslag: ,,De eerste helft was voor ons, de tweede helft voor FC Oudewater. FC Oudewater is gewoon een goede ploeg, met een duidelijke spelopvatting. Aan ons de taak daar een antwoord op te hebben, zowel verdedigend, als aanvallend.” De SVC’08-trainer verwacht dan ook een open wedstrijd met veel strijd en inzet omdat er nog echt voor iets gespeeld wordt. SVC’08 mist aanstaande zaterdag Coen Soonieus (geschorst) en Stan Rog (blessure).

Nacompetitie

Voor HVV staat de tweede plaats nog op het spel. De Kroonleeuwen kunnen dan als hoogst geklasseerde de nacompetitie in. HVV is in eigen huis gastheer voor rode lantaarndrager Kagia.

Sportieve plicht

VUC kan HVV een flink eind op weg helpen om de tweede plaats vast te houden. In Leiderdorp moet de ploeg die afgelopen week kampioen werd de strijd aan gaan met RCL, dat op een derde plaats staat en HVV op de hielen zit. Voor VUC dus zaak om aan haar sportieve plicht te voldoen.

Lees verder