Warming-up 1e klasse C: VELO in wachtkamer, vooral spanning onderin

In 1C met nog twee duels te gaan is spannend wie straks ook nog de nacompetitie in kan voor promotie naar de Vierde Divisie. Maar nog spannender is het onderin, waar diverse clubs nog niet veilig zijn. Wie degradeert er – met Die Haghe – rechtstreeks en wie worden er veroordeeld tot de degradatienacompetitie?

Tekst: Ton Beije

De titel in de eerste klasse C is vorig weekend vergeven. Forum Sport eist het kampioenschap voor zich op door op eigen veld met 2-1 te winnen van achtervolger (op afstand) Valken’68. De formatie van trainer Bas Steffens, die deze week knap in het Haaglanden Voetbal Toernooi met 0-2 won bij Vierde Divisionist HBS, wacht nu een uitbeurt bij Wippolder, de huidige nummer vier op de ranglijst.

Race

Nummer twee VELO, nog in de race voor nacompetitie, komt dit weekend niet in actie en moet dus wachten wat de concurrentie doet voor de nacompetitie. Valken’68 is gastheer van TAC’90, dat nog niet vrij van zorgen is. Dat geldt ook voor sv Honselersdijk. De mannen van trainer Pim van der Hoorn gaan een visite afsteken bij sv Nootdorp, dat drie punten minder heeft en – om kans te houden aan directe degradatie te ontkomen – moet winnen op eigen veld.

Doek gevallen

Voor Die Haghe is het doek al gevallen, de ploeg van Marcel Koning speelt volgend seizoen in de tweede klasse. Die Haghe krijgt sv Den Hoorn op bezoek op Ockenburgh, dat ook nog alles moet doen om aan de nacompetitie (richting tweede klasse) te ontkomen.

Leiden

FC Skillz, dat de laatste periode de nodige punten verspeelde, speelt in Leiden tegen LFC. RKDEO, op een zesde plaats met een punt meer dat FC Skillz, krijgt in Nootdorp bezoek van Voorschoten’97. De ploeg van vertrekkend trainer Wesley Epskamp (foto) kan bij winst Voorschoten’97 passeren op de ranglijst en mogelijk ook nog Wippolder, als de Delftenaren onderuitgaan tegen Forum Sport.

 

Lees verder