Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Zin in nacompetitie”

FC ’s-Gravenzande heeft nog steeds de nacompetitie voor een plek in de Derde Divisie in zicht. De ploeg van trainer Mike Jonk (foto) staat tweede en wil die plek natuurlijk graag vasthouden tot en met het laatste duel van de reguliere competitie.

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend werd moeizaam de uitwedstrijd tegen LRC in Leerdam met 3-4 gewonnen. Mike Jonk over dat duel: ,,De uitslag lijkt spannender dan de wedstrijd was. We kwamen op een 1-3 en op een 2-4 voorsprong en in de laatste minuut werd het nog 3-4. Hoewel de wedstrijd rommelig was en we niet altijd ons beste spel lieten zien, zie ik nog steeds progressie.”

Lastig

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande RVVH uit Ridderkerk op bezoek. Jonk: ,,Zaterdag willen we zeker die tweede plek behouden. We moeten zelf winnen en ik verwacht een lastige wedstrijd. RVVH heeft het ons bij uit erg lastig gemaakt en het vecht nog tegen degradatie, dus het zal alles geven. Wij zullen zaterdag moeten laten zien hoe graag we de nacompetitie willen halen!”

Omdraaien

Jonk over die uitwedstrijd in Ridderkerk: ,,In de uitwedstrijd tegen RVVH speelde we met 3-3 gelijk. We stonden met rust terecht met 3-0 achter, maar gelukkig konden we de wedstrijd nog omdraaien door een andere manier van spelen, waar RVVH moeite mee had!”

Mooi toetje

De nacompetitie ligt in het vizier van FC ’s-Gravenzande. Mike Jonk: ,,We hebben er absoluut zin in. De nacompetitie is een mooi toetje van het seizoen. Maar ik blijf erbij, dat we het per wedstrijd moeten bekijken, want het kan nog alle kanten op!”

Jonk kan over een fitte selectie beschikken, alleen Sil van Ooijen is er zaterdag niet bij vanwege een schorsing in verband met zijn vijfde gele kaart.

Lees verder