Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Zo snel mogelijk drie punten halen”

Het was afgelopen zaterdag feest bij RKAVV na de winst op vv Capelle. Handhaven zonder het spelen van nacompetitie is bijna bereikt en dat is een uitstekende prestatie in deze sterke divisie. Twee wedstrijden voor het einde moeten nog negen clubs zich zorgen maken over degradatie.

Tekst: Pieter Donath

Het is dus nog niet gedaan voor RKAVV, want het op de dertiende (nacompetitie/PD-) plaats staande RVVH kan nog veertig punten halen. Dus kan het zo zijn dat RKAVV, dat nu 36 punten heeft en op de veilige tiende plaats staat, zelfs twee keer (Heerjansdam en VOC) moet winnen.

Spannend

Komende zaterdag speelt RKAVV op sportpark De Molenwei tegen Heerjansdam, dat vorige week verrassend won van vv Smitshoek. RKAVV won thuis met 2-1 van vv Capelle en voor trainer Peter Klomp (foto) was dit belangrijk en ook tegen Heerjansdam wordt het spannend.

Was winst tegen Capelle de belangrijkste overwinning van het seizoen?

,,Elke overwinning is een belangrijke in deze competitie, dus ook die tegen Capelle. Komende zaterdag zou wel eens de belangrijkste van het seizoen kunnen worden, omdat RKAVV zich dan direct en op eigen kracht veilig speelt.”

Gaat het doelsaldo de eindstand bepalen?

,,Er zijn momenteel nog vier teams (RVVH, Heerjansdam, HBS en RKAVV) in de strijd voor die laatste PD-plek. Gezien de kleine verschillen in punten zou het doelsaldo best wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Volgende week zaterdag weten we meer zullen we maar zeggen.”

Eerder zei je dat 37 punten voldoende zou zijn om nacompetitie te ontlopen. Is tegen Heerjansdam een gelijkspel voldoende?

,,In een beetje normaal verlopende competitie zou zelfs 36 punten al voldoende moeten zijn, maar deze competitie is niet zoals vele andere. Deze competitie is gewoon loodzwaar en iedere week moet elk team knokken voor de punten. In een gunstig geval kunnen wij ons zaterdag veilig spelen, maar in een extreme situatie kunnen twee ploegen met 38 punten (LRC en SC Feyenoord) ook nog in de strijd om die laatste PD-plek worden getrokken. Het is en blijft heel erg spannend met uiteindelijk één ploeg die op plaats dertien eindigt en de nacompetitie in moet. Wij gaan zaterdag dus zeker niet spelen op een gelijkspel. Wij krijgen nog twee kansen op een overwinning tegen twee teams die onder ons staan. Het wordt niet eenvoudig, maar één van die twee moet een overwinning opleveren. Liefst zo snel mogelijk!”

 

Lees verder