Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Hopelijk valt het een keertje onze kant op”

HBS liep vorig weekend tegen een nipte 3-2 nederlaag aan bij RVVH. Daardoor is de ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto) nog niet vrij van zorgen en dreigt de nacompetitie nog. Daarom is zaterdag thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen winst geboden.

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend weer een nederlaag met slechts één doelpunt verschil, uit tegen RVVH. Word je daar niet een beetje moedeloos van, verliezen met één treffer verschil? Ekrem Kahya: ,,We zijn vorige week de eerste helft heel gedisciplineerd begonnen en hebben perfect gespeeld vanuit de organisatie en hadden een grotere voorsprong kunnen en moeten nemen voor rust. Na rust komen zij snel met een tegendoelpunt, zoals wij er al te veel hebben tegen gekregen dit seizoen, in heel veel instanties uit de frommel. Daarna zijn we niet in staat om de bal in bezit te houden en wordt de druk groot. Helaas geven we die wedstrijd ook weg en stonden we met lege handen. Een goede les voor ons.”

Tevreden

Afgelopen dinsdag ook verlies in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegen Forum Sport. Gelet op de kansen had ook daar meer in gezeten. Kahya: ,,Wij hebben gewoon een prima pot neergezet en zoals je zelf hebt kunnen zien, hebben we heel veel open kansen gemist, maar krijgen we in de eerste helft een geweldige goal tegen (of voorzet), maar hebben we er alles aan gedaan om tot scoren te komen. Helaas niet gelukt, maar wel tevreden met het vertoonde spel over het grote deel van de wedstrijd.”

Hunkeren

Het is nu nog knokken voor de punten. Zaterdag Zwaluwen Vlaardingen thuis. Een keer een overwinning zou niet misstaan en zeker welkom zijn. Kahya: ,,We hunkeren al weken naar een overwinning en doen er ook alles voor en alles aan. Deze ploeg verdient alle credits voor hetgeen het geeft en waar we met zijn allen voor staan. We hopen dat het dit weekend ook een keer onze kant op valt.”

Uitwedstrijd

Wat herinner je je van de uitwedstrijd en wat verwacht je nu voor duel? Kahya: ,,In de uitwedstrijd begonnen we heel sterk en vlakte het daarna wat af tot de rust. Na rust waren we de betere partij en kregen grote kansen om de wedstrijd te winnen, maar lukte dit niet en werd het een gelijkspel.”

Zaterdag op sportpark Craeyenhout mist HBS nog steeds doelman Luc Vurens, Jim Roberti en Jasper Hooft door blessures en Fabian Hilpert door studie. Kahya: ,,Voor de rest zijn we compleet.”