Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Spelen voor de overwinning”

Westlandia blijft prima presteren. Vorig weekend werd op eigen veld het laaggeplaatste VOC met 2-0 verslagen en is de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) nog in de race om een periode binnen te halen. Zaterdag komt sc Feyenoord op bezoek op de Hoge Bomen.

Tekst: Ton Beije

Winst een week terug op de nummer voorlaatst VOC, maar ook die ploeg streed nog tegen directe degradatie. Maurizio Ceccucci: ,,Op voorhand wisten wij dat het een lastige wedstrijd zou worden. Dat is ook gebleken en VOC kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar gelukkig verkeert onze keeper Jordi van Leeuwen in een bloedvorm, zodat VOC niet tot scoren kon komen en wij wel.”

Stijgende lijn

Heeft de trainer er een verklaring voor dat zijn ploeg vooral de laatste weken uitstekend presteert. Ceccucci: ,,Ik vind eigenlijk dat we een stijgende lijn sinds de winterstop te pakken hebben, dus geen weken maar aantal maanden dat we op dreef zijn. Er wordt keihard getraind wat de basis is, we hebben ervaren spelers met meerwaarde toegevoegd aan de selectie, de groep maakt een goede ontwikkeling door en de sfeer is top. Maar goed, het blijft voetbal en de kunst is om dit tot het einde vast te houden, dat is onze doelstelling.”

Meerwaarde

Tussentijds kreeg Westlandia Anass Achahbar erij. Hoe belangrijk is hij voor de ploeg? Ceccucci: ,,Anass is een meerwaarde, hij kan uiteraard goed voetballen, maar hij investeert ook in zijn medespelers.Erg fijn om hem erbij te hebben en hopelijk plakt hij er nog een seizoen aan vast.”

‘Nog niks’

De nacompetitie is nog haalbaar, ook zelfs de derde plek op de ranglijst. Dat zou een mooi slot van de reguliere competitie zijn. Had je dat enkele weken geleden nog gedacht? Ceccucci: ,,Voorlopig hebben we nog niks, maar natuurlijk zijn we blij dat we tot de laatste speeldag nog spelen voor een prijs.”

Lastig

Zaterdag komt sc Feyenoord op bezoek (15.30 uur). Wat herinner je je van de uitwedstrijd en wat verwacht je nu voor duel? Ceccucci: ,,Uit is wel één van de wedstrijden die ons is bijgebleven. Na een slechte start kwamen wij op een 2-0 achterstand, wat wij na de rust hebben omgebogen naar een 2-3 overwinning. Ik verwacht een lastige wedstrijd, omdat ik Feyenoord nog steeds één van de betere ploegen vind in deze competitie, maar ik heb alle vertrouwen in onze groep en wij gaan spelen voor de overwinning.”

Trainer Ceccucci kan dat weer doen op de Hoge Bomen met een compleet fitte ploeg. Het beginsignaal klinkt om 15.30 uur, zoals bij alle wedstrijden in de Vierde Divisie.

 

Lees verder