Warming-up 3e Divisie: Druk pinksterweekend voor TOGB

Aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd TOGB – sv Meerssen (1-0) afgelopen zondag op Sportpark Het Hoge Land, was de trainer van de komende tegenstander van TOGB Barendrecht. Leen van Steensel, de oefenmeester van medekoploper Barendrecht, wilde met eigen ogen zien hoe TOGB speelde tegen de ploeg in vorm sv Meerssen om zo zijn spelersgroep optimaal voor te kunnen bereiden in de titelstrijd van Barendrecht met SteDoCo.

Tekst: Ron Fruining

Of ‘spion’ Van Steensel iets wijzer is geworden is een groot vraagteken. In competitieverband staat er voor de geelzwarten niets meer op het spel. De ploeg van Jonk is al veilig, kan de derde periode niet op eigen kracht winnen, maar treft in de laatste twee wedstrijden wel twee ploegen die in de race zijn voor de titel. Barendrecht moet winnen om de tweestrijd met SteDoCo, dat in punten gelijkstaat maar op basis van doelsaldo plek één bekleed, in haar voordeel te beslechten en zich als kampioen van de Derde Divisie B te kronen. Bovendien morsten beide kemphanen de laatste weken veel punten, waardoor nummer drie Blauw Geel’38 nu op twee punten van beide koplopers staat.

Rust

TOGB zal op Sportpark De Bongerd waarschijnlijk een aantal spelers rust geven. Op tweede pinksterdag wil TOGB niets liever dan de prolongatie van het winnen van de Voetbal Rijnmond Cup. TOGB treft op Sportpark Het Hoge Land op het veld van buurman cvv Berkel Spijkenisse en hoopt op veel geel en zwart langs de lijn.

Speculeren

Of trainer Jonathan Jonk (foto) en zijn staf daadwerkelijk spelers buiten de basis elf tegen Barendrecht laten is dus een vraagteken. Zeker is dat TOGB vrij kan spelen en dus het doel van meer punten dan in het debuutjaar in de Derde Divisie (negenenveertig) nog kan realiseren. Bovendien wil de spelersgroep niets liever dan de koude douche uit de heenwedstrijd tegen Barendrecht (1-2 verlies) in blessuretijd, wegspoelen met drie punten. De elf die zullen starten op Sportpark De Bongerd namens TOGB, zullen er in ieder geval alles aan gaan doen om de punten mee naar Berkel te nemen.

Spanning

Jonk over de wedstrijd Barendrecht – TOGB: ,,Het is zeker niet zo dat we een B-team gaan sturen. Barendrecht is de laatste weken niet in goeden doen en morst punten. Overigens net als SteDoCo. Het lijkt wel dat er bij beide ploegen in deze fase toch veel spanning op staat. Natuurlijk zullen wij sleutelspelers voor ons in de finale met Spijkenisse minder minuten laten maken, maar de focus is eerst Barendrecht en dan pas de finale tegen Spijkenisse.”

Onbewust

TOGB heeft onbewust een sleutelrol gekregen in het verloop van het kampioenschap in de Derde Divisie B. Mocht TOGB in Barendrecht winnen en medekoploper SteDoCo verliest de wedstrijd eveneens op eigen veld van AWC, dan is Blauw Geel bij winst op TEC in één keer de lachende derde. De kampioenswedstrijd die Blauw Geel een week later op papier dan gaat spelen is tegen jawel TOGB op Sportpark Het Hoge Land.

Zelfde tijd

Alle wedstrijden in de laatste twee speelronden worden gestart om 18.00 uur. De finale om de Voetbal Rijnmond Cup tussen TOGB en Spijkenisse op maandag 20 mei is om 15.00 uur een wordt gespeeld bij cvv Berkel.

 

 

 

 

 

Lees verder