Warming-up 3e Divisie: Paul v.d. Zwaan (Quick): ,,Tegen UNA vanuit eergevoel revancheren”

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen AWC kunnen de supporters van Quick het eerste elftal komende zondag tegen UNA bedanken voor het uitstekende seizoen. Het is de laatste thuiswedstrijd voor de jonge ploeg en voor enkele vertrekkende spelers. Bij winst voor Quick wordt nog meegedaan in de strijd om de derde periodetitel.

Tekst: Pieter Donath

Voor Quick is het komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd. Het zou kunnen dat bijna alle beslissingen pas op de laatste speeldag vallen. Dat geldt zeker voor de bovenste drie clubs SteDoCo, Barendrecht en Blauw Geel ’38. De laatste ploeg is bezig met een geweldige reeks en staat bovenaan in de strijd om de derde periode, hetgeen deelname betekent aan de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Blauw Geel ’38 speelt thuis nummer vier TEC. Quick doet ook nog mee in de strijd om de periodetitel en heeft een gedeelde tweede plaats met SteDoCo en Gemert. Met nog twee wedstrijden te gaan is het achterstand drie punten. Trainer Paul van der Zwaan (foto) zag onvoldoende spirit tegen AWC. Tegen UNA draait het om eergevoel en volgend seizoen moet het volwassener.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen AWC?

,,Het was er weer eens eentje in de tegenvallende reeks. Onvoldoende winnaarsmentaliteit, te veel op de automatische piloot en als er één ding is dat niet kan op dit niveau is het dat. Als wij niet vlijmscherp zijn, zijn we kwetsbaar. We kunnen fantastisch spelen, maar zakken nog te vaak door de ondergrens. Daar zal volgend seizoen verandering in moeten komen.”

Voor UNA is er niets meer te winnen. Hoe benaderen jullie deze wedstrijd?

,,Dit zal er dan ook één moeten zijn vanuit eergevoel. We moeten ons revancheren en met name aan onszelf laten zien wat we wel kunnen. We gaan richting einde seizoen, dit seizoen is wisselvallig geweest met tot nog toe vijftien overwinningen, vijftien verliespartijen en slechts twee keer een gelijkspel. Dat geeft ook het gebrek aan stabiliteit aan. We zullen richting volgend seizoen daaraan moeten gaan werken. Vaster, bewuster en ons realiseren, dat spelen op dit niveau meer vraagt dan alleen aangeboren voetbaltalent. Zeker op de manier waarop wij het doen. We zullen volwassener moeten worden.”

Hoe gaat het met de invulling van de selectie voor volgend seizoen?

,,De groep blijft zoals het ernaar uitziet grotendeels intact. Ricky van Mierlo gaat naar Barendrecht en Thomas van Haaften naar Rijnsburgse Boys. Robert van Koesveld, Dennis van Noort en Mitchell Abdoel komen erbij, naast weer veel talent uit de jeugdopleiding.”

Lees verder