HVC’10-doelman Kenny Lipman wint weddenschap

Kenny Lipman (foto), de 25-jarige doelman van kampioen HVC’10 werd voor het maartnummer van het Waterwegsport Magazine geïnterviewd door clubwatcher Cees van der Pol. In dat interview bekende de doelman die een sterk seizoen doormaakte, dat hij in zijn keepersloopbaan nog nooit kampioen was geweest.

Tekst & foto: Cees van der Pol

Hij had er alles voor over om dat een keer te bereiken. Op dat moment stond HVC’10 nog zeven punten achter op koploper Excelsior’20. Lipman kwam naar HVC’10 van Scheveningen 2.

Clubrecord

De interviewer zag een gemakkelijke weddenschap in het vooruitzicht. ,,Als jij nu dit seizoen  nog kampioen wordt in de derde klasse D, schenk ik je een grote beker.” Het zag er immers op dat moment niet echt naar uit dat de Hoekse ploeg rechtstreeks kampioen zou worden. Maar HVC’10 begon ineens te draaien en brak het clubrecord van dertien achtereenvolgende overwinningen. De zeven punten achterstand werden omgezet in een negen punten voorsprong.

Bijdrage

Op 4 mei jl. lukte het nog niet in de uitwedstrijd tegen Rhoon, maar een week later greep HVC’10 met enige hulp van Victoria’04, dat Rhoon in bedwang hield, met overmacht het kampioenschap. Lipman heeft er een belangrijke bijdrage aan geleverd. Tien keer haalde hij een voor een keeper altijd ‘lekkere clean sheet.” Op die manier pakte hij dit seizoen flink wat punten voor de Hoekse club. In de kampioenswedstrijd tegen DVO’32 keerde Lipman in de slotminuut op spectaculaire wijze een strafschop.

Vergeten

Misschien was hij het hele interview en de daarin opgesloten weddenschap alweer vergeten, maar de twee clubwatchers, Cees van der Pol (Waterwegsport) en Dirk Vermeulen (West Media) vonden dat belofte schuld maakte.

Verguld

Ze verrasten Lipman op de donderdagtraining na de kampioenswedstrijd met een fraaie bokaal. De doelman die ooit een interland O18 (Nederland-Ierland) speelde, was er zichtbaar verguld mee. In maart jl. had Lipman al aan trainer John de Ronde beloofd dat hij, ongeacht het resultaat van de competitie, bij HVC’10 zou blijven. Er waren toen al kapers op de kust, maar Lipman liet zich niet ‘wegkopen’.  Hem kennende zal hij in de laatste twee wedstrijden tegen Lyra (waar hij ooit begon) en het al gedegradeerde Rozenburg proberen de nul te houden. Hij zal zich zeker mengen in de strijd voor de beste keeper bij het Westlands Voetbalgala op 24 juni.

Lees verder