Drie spelers met ADO Den Haag-verleden in voorlopige selectie Curaçao

Bondscoach Dick Advocaat van Curaçao heeft drie oud-ADO Den Haag-spelers opgenomen in de voorselectie met het oog op de komende WK-kwalificatiewedstrijden van dat land.

Tekst: Peter Petit

Het gaat om Gervane Kastaneer (CD Castellón), Xander Severina (foto) (FK Partizan) en Kenji Gorré (Boavista FC). Ook Rayvien Rosario, thans uitkomend voor Jong Sparta, maar met een Haags voetbalverleden bij HDV, WIK en VCS, is door Advocaat opgenomen in de voorlopige selectie van Curaçao.

Eerste twee

De WK-kwalificatieronde start met het eerste duel op 5 juni op Curaçao tegen Barbados. De tweede wedstrijd volgt drie dagen later op 8 juni tegen Aruba. In de groep van Curaçao zitten tevens Haïti en St. Lucia. Om de finaleronde van de kwalificatie te bereiken moet Curaçao bij de eerste twee eindigen. Het WK van 2026 wordt gehouden in Canada, Amerika en Mexico.

Staf

Advocaat wordt in Curaçao onder meer bijgestaan door zijn uit Den Haag afkomstige rechterhand Cor Pot, oud-ADO Den Haag-trainer Giovanni Francken en Raymond Mulder, de keeperstrainer van ADO Den Haag. Daarnaast maakt ook Kees Jansma deel uit van de staf.

Lees verder