Oud-speelster Concordia blijft langer bij FC Utrecht Vrouwen

Oud-jeugdlid Gera op den Kelder (foto) van het Delftse Concordia draagt ook komend seizoen het shirt van FC Utrecht Vrouwen, dat – net als ADO Den Haag Vrouwen – uitkomt in de Eredivisie.

De 29-jarige verdedigster is op meerdere posities inzetbaar. Op den Kelder heeft haar handtekening gezet onder een contract dat haar tot medio 2025 aan de club uit de Domstad verbindt.

Concordia

Gera op den Kelder is nog maar zes jaar als ze in 2001 lid wordt bij DSV Concordia in haar geboorteplaats Delft. Na twaalf jaar verhuist de familie naar Ede en speelt ze van 2013 tot en met 2023 voor DTS. Met die club pakt Op den Kelder twee keer de landstitel bij de amateurs en bewijst ze een verdedigster met scorend vermogen te zijn: in één seizoen maakt ze zelfs tien treffers.

Debuut

In het seizoen 2023-2024 sluit Op den Kelder aan bij FC Utrecht Vrouwen, waarvoor ze haar debuut maakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. In de tweede seizoenshelft houdt een enkelblessure haar even aan de kant, maar in de comebackjaargang van FC Utrecht Vrouwen heeft ze voor die tijd al ruimschoots bewezen belangrijk te zijn voor het team.

Basis

,,Ik heb het naar mijn zin in Utrecht. We hebben in dit eerste jaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie een basis gelegd waarop we verder kunnen bouwen”, zegt Op den Kelder op de clubsite. ,,Het is mooi om van dat proces onderdeel te zijn en te blijven.”

Blij

Koos van Tamelen, oud-eerste elftalspeler en ad interim Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht, over de nieuwe verbintenis met Op den Kelder: ,,Gera’s favoriete positie is links centraal in de defensie, maar ze kan ook als linksback uit de voeten en is zelfs op het middenveld inzetbaar. Haar grootste kwaliteit is dat ze bijna altijd een voldoende scoort”, aldus Van Tamelen. ,,Daarom zijn we ook blij dat Gera ook komend seizoen voor ons speelt.”

(Foto: FC Utrecht)

Lees verder