4e klasse D: Quintus en SEV veilig, MSV’71 in degradatienacompetitie

Door een 4-2 nederlaag bij DHL moet MSV’71 het vege lijf zien te redden via de nacompetitie. Quintus speelde zich met een 1-1 gelijkspel bij VDL veilig en ook SEV komt volgend seizoen in de vierde klasse uit na de winst op Deltasport.

SEV – Deltasport

In een wedstrijd met grote belangen kon SEV de overwinning binnenslepen tegen een defensief ingesteld Deltasport. De bezoekers lieten SEV veel aan de bal en trokken zich met elf man terug achter de bal. SEV koos volop de aanval en was dominant in de eerste helft. Ondanks de vele goede kansen kon SEV het net niet vinden. In de eindfase waren de Leidschendamse aanvallers vaak slordig.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. SEV bleef de kansen aaneen rijgen, maar miste de precisie en het geluk om de ban te breken. Pas in de 88ste minuut kreeg Deltasport hun enige kans van de wedstrijd, maar deze werd ook gemist. Uiteindelijk was het Tommy van de Berg die met een verwoestend schot SEV op een 1-0 voorsprong bracht.  Dankzij de verdiende overwinning eindigde SEV op een veilige zesde plaats.

DHL – MSV’71

Aan de Brasserskade opende MSV’71 de score door een treffer van Jack van der Vlugt. DHL herpakte zich goed en nam het heft in handen. Samy Rehman, Jessey van Willegen en Nasime Nefzi schoten de ploeg van trainer Tayyab Chaudhry (foto) naar een 3-1 voorsprong. In de tweede helft kwam MSV’71nog wel terug tot 3-2 door een treffer van Jasper van Veen, maar verder kwam de ploeg uit Maassluis niet. DHL was al zeker van handhaving, maar MSV’71 moet handhaving via de nacompetitie zien te bereiken.

VDL – Quintus

VDL dat al zeker was van promotiewedstrijden ging de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nick van Haren. In het tweede bedrijf kon Quintus haar verblijf in de vierde klasse definitief veiligstellen. Tim van der Meer was een kwartier voor tijd trefzeker voor de club uit Kwintsheul.