4e klasse D: FC Zoetermeer blijft ongeslagen, SEP moet vechten voor lijfsbehoud

Het duel tussen topploegen Maasdijk en FC Zoetermeer eindigde in balans, waardoor kampioen FC Zoetermeer zonder verliespartij de competitie beëindigde. SEP behaalde een monsterzege op RVC Celeritas, maar moet net als de tegenstander degradatie zien te voorkomen via de nacompetitie.

Maasdijk – FC Zoetermeer

In een wedstrijd om de spreekwoordelijke eer nam de gehavende kampioen FC Zoetermeer het op tegen Maasdijk. FC Zoetermeer begon wat onwennig en Maasdijk loerde vooral vanuit de lange bal op de counter. Na een communicatiefout in de verdediging van de bezoekers, verdiende Maasdijk een strafschop. Maarten Laan faalde niet vanaf elf meter: 1-0. FC Zoetermeer ging daarna beter en rustiger voetballen en dit leverde een doelpunt op van Djamil El Messaoudi op aangeven van Brandon Zigo Tichem. FC Zoetermeer dacht daarna recht te hebben op een strafschop, maar kreeg die niet. In de tweede helft ging Maasdijk vooral doorwisselen met het oog op de nacompetitie en was FC Zoetermeer vooral aan de bal zonder echt heel grote kansen te creëren. Maasdijk kreeg ook nog wat mogelijkheden, maar kon ook niet scoren. In de slotfase kreeg FC Zoetermeer-speler Bhodi Streekstra een publiekswissel vanwege het feit dat het zijn laatste wedstrijd was. Hij werd vervangen door debutant Ivo de Niet. Ook Aiden Leeuwin maakte daarna nog zijn debuut voor FC Zoetermeer.

SEP – RVC/Celeritas

Op Sportpark Tanthof Zuid liet SEP geen spaan heel van  RVC Celeritas. Na iets meer dan een half uur scoorde SEP binnen vijf minuten drie keer. Stan van der Boon opende de score en daarna zorgde Noah Keus met twee treffers voor een 3-0 ruststand.

Kort na de rust moest RVC Celeritas verder met tien man na een rode kaart. De ploeg van trainer Marcel de Letter liep daarna weg naar een 7-2 overwinning. Noah Maat, Jeroen Hoornweg, Noah Keus en Michael Stalman namen de doelpunten van de Delftse ploeg voor hun rekening. Door de overwinning klom SEP naar een achtste plaats maar moet net als tegenstander RVC Celeritas uitkomen in de nacompetitie om te vechten voor handhaving.