4e Klasse C: GSC ESDO nog niet klaar en gaat nacompetitie in

GSC ESDO pakte door met 15-0 te winnen van sv Madestein de periodetitel en gaat de nacompetitie in. sv Loosduinen pakte de allerlaatste periodetitel en gaat net als GSC ESDO zich opmaken voor de nacompetitie. sv Erasmus won verdiend met 0-3 van DUNO.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk     |      Foto’s: Eric de Wit

GSC ESDO – sv Madestein

GSC ESDO had een makkelijke middag voor de boeg tegen hekkensluiter sv Madestein. Waar sv Madestein met het hoofd al bij volgend seizoen zat, was dat voor de thuisploeg niet het geval. Na een mooi seizoen met veel doelpunten kon GSC ESDO ook nog de titel van periode 1 pakken. Maar dan moest er wel gewonnen worden. Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat dit ook zou gebeuren en was de vraag alleen nog met hoeveel doelpunten er gewonnen zou worden. In de rust stond GSC ESDO al met 12-0 voor en kon zich rustig gaan opmaken voor de tweede helft. In de tweede helft werd er door de thuisploeg nog drie keer gescoord en zo is het seizoen voor GSC ESDO nog niet klaar. Het gaat zich namelijk opmaken voor de nacompetitie voor een ticket voor de derde klasse.

sv Loosduinen – Quick

sv Loosduinen kon een mooie reeks wedstrijden bekronen met een periodetitel, maar dan moest er eerst gewonnen worden van Quick. Quick is bijna wekelijks weer de verrassing van 4C door het goede spel en doorzettingsvermogen. sv Loosduinen en Quick gingen gelijk op en beide hadden over en weer kansen, maar slaagden er niet in om het net te vinden. Het was dan ook 0-0 toen beide teams de kleedkamer opzochten.

Beide teams kwamen vol goede moed de kleedkamer uit omdat ze beide de punten goed konden gebruiken. Halverwege de tweede helft was daar dan eindelijk het openingsdoelpunt, dat prachtig in de bovenhoek werd geschoten door Bart Ruwaard die de keeper van Quick kansloos liet: 1-0.

In de laatste fase van de wedstrijd ging Quick wat meer aandringen voor de aansluitingstreffer. Toch was het enkele minuten later Nemo Verstraten die de 2-0 binnenschoot en met nog een paar minuten op de klok leek dit dan ook de beslissing. Na negentig minuten klonk het verlossende eindsignaal voor sv Loosduinen, dat dit seizoen mocht bekronen met een welverdiende periodetitel.

DUNO – sv Erasmus

DUNO had de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en ontving sv Erasmus. De bezoekers waren de betere partij en dat lieten ze ook merken in het scoreverloop. Via Kasper Koers kwam sv Erasmus op een 0-1 voorsprong. Door een overtreding van DUNO kreeg sv Erasmus een penalty mee en wie anders dan topscorer Abbas Saleem, die een mooie transfer naar VELO gaat maken, mocht deze penalty nemen. Hij schoot hem koel en beheerst in: 0-2. Hoewel DUNO nog probeerde om de aansluitingstreffer te maken was het wederom sv Erasmus, dat het doel wist te vinden via Aimane Tatou en hij bepaalde gelijk de eindstand op 0-3. sv Erasmus gaat zich net als sv Loosduinen en GSC ESDO opmaken voor de nacompetitie om via die weg toch nog de derde klasse te halen.