4e Klasse A/C: GDA bewijst terechte kampioen te zijn met ruime zege

Het duel tussen ODB en GDA is geëindigd in een 1-8 overwinning voor GDA. sv Houtwijk won van sv Zuid West DH en daarmee is directe degradatie voor die ploeg een feit. BMT was te sterk voor SVH, dat zich na verlies van sv Zuid West toch kan bewijzen in de nacompetitie. Stompwijk’92 maakt na winst op Roodenburg nog steeds kans op de derde periodetitel.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

4e klasse A

Stompwijk’92 – Roodenburg

Stompwijk’92 speelde een thuiswedstrijd tegen Roodenburg. Bij winst op Roodenburg zou Stompwijk goede zakendoen voor de derde periodetitel. Stompwijk kwam goed uit de startblokken en wist halverwege de eerste helft via Bart Van Boggelen op voorsprong te komen: 1-0. Hierna ging het de Stompwijkers gemakkelijk af en wisten ze de wedstrijd op slot te houden. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de thuisploeg, de eindstand was hetzelfde. Er is dus nog een kans op de derde periodetitel en volgende week moet er dus gewonnen worden.

4e klasse C

ODB – GDA

ODB had nog een appeltje te schillen met GDA na de vorige wedstrijd. ODB was de betere partij, maar moest toen de punten aan GDA laten. Nu dus een herkansing, maar al snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden voor de thuisploeg. GDA kwam al vroeg via Stephen de Ruiter op voorsprong. Nog geen tien minuten later was daar ook al de 0-2 van Jayden van Zoelen en zo keek ODB in de beginfase al tegen een achterstand aan. Gokmen Coban (foto) en Stephen de Ruiter tekenden voor de 0-3 en de 0-4 en net voor rust deed ODB nog iets terug via Nicky Keus.

In de kleedkamer moest dus bij ODB het één en ander besproken worden om dit seizoen nog af te sluiten met een winst. Vol goede moed kwam ODB de kleedkamer uit, maar GDA had andere plannen. Alsof het een herhaling was van de eerste minuten was het Stephan de Ruiter die zijn derde van de dag maakte. Het leek alsof ODB al klaar was met het seizoen en hier maakte GDA goed gebruik van om nog even wat doelpunten bij te schrijven. Brad Schoemaker, Noa Schoenmaker en Sander van der Ende schoten de allerlaatste doelpunten voor GDA in de vierde klasse binnen en zo gaat de rechtvaardige kampioen de derde klasse in met een mooie 1-8 overwinning op zak.

Zuid West DH – sv Houtwijk

Zuid West DH kon directe degradatie ontlopen als er gewonnen zou worden van sv Houtwijk en als SVH zou verliezen. Een belangrijke wedstrijd werd het dus voor de thuisploeg met als doel drie punten. Dit doel werd al snel om zeep geholpen toen Danny van Kesteren de 0-1 voor sv Houtwijk binnenschoot. De thuisploeg moest dus vaart zetten achter de aansluitingstreffer om zo nog het doel van directe degradatie ontlopen in zicht te houden. Maar wederom Danny van Kesteren tekende ook voor de 0-2. Toch wist Zuid West DH nog terug te komen tot 1-2 en was de spanning weer terug in de wedstrijd. Nick Sadi maakte uiteindelijk voor sv Houtwijk het beslissende doelpunt en kon sv Houtwijk het veld aflopen met een 1-3 overwinning en de drie punten, die juist zo hard nodig waren bij Zuid West DH.

SVH – BMT

SVH mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie, maar als concurrent Zuid West DH zou winnen en SVH zou verliezen, kwam directe degradatie ook nog in zicht. De tegenstander was BMT, dat een rumoerig seizoen kende. BMT kwam goed uit de startblokken en wist via Moatamid Tahiri op voorsprong te komen (0-1) wat ook de ruststand was. SVH wist dat het alles op alles moest zetten om deze wedstrijd te winnen en kwam positief de kleedkamer uit. BMT had hetzelfde idee en wilde dit seizoen positief afsluiten met een overwinning. BMT wist wederom het net te vinden via Furkan Eren (0-2) en later in de wedstrijd deelde Ismail Ayyildiz de genadeslag uit aan SVH: 0-3. BMT liep het veld af met een 0-3 overwinning en liet SVH verslagen achter. SVH kan dankzij het verlies van Zuid West directe degradatie ontlopen en maakt zich op voor de nacompetitie voor behoud van een plek in de vierde klasse.