3e klasse B: Ariston’80 drukt Blauw-Zwart dieper in problemen

Veel clubs hebben nog degradatiezorgen. Blauw-Zwart is na de nederlaag tegen Ariston’80 de voornaamste kandidaat voor rechtstreekse degradatie. Ook HMSH en Concordia lopen dat risico nog. Laakkwartier, DWO, PGS/VOGEL en KMD kunnen naast de eerder genoemde teams ook nog in de nacompetitie terechtkomen.

Ariston’80 – Blauw Zwart

De studenten deden goede zaken in de strijd om te overleven in de derde klasse. Ariston’80 ging dankzij een treffer van Jorge Bonekamp met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de thee kwam de ploeg uit Wassenaar op gelijke hoogte door een doelpunt van Bastiaan Hendriksen: 1-1. De Delftse ploeg van trainer Martin van der Graaf sloeg daarna flink toe met vier treffers en sleepte een 5-1 overwinning uit het vuur. Karel Wittekoek, Jorge Bonekamp, Eloy van Kessel en Bart van der Krol schoten met scherp voor Ariston’80. Blauw-Zwart staat nu op de voorlaatste positie, Ariston’80 klom naar de tiende plaats, maar is nog niet veilig.

DSVP – Full Speed

Full Speed nam tegen DSVP verrassend de leiding. Aden Adan kopte fraai binnen: 0-1. Nog voor de rust kwam DSVP langszij via Joey Zonneveld: 1-1. In de tweede helft leidde twee onterechte beslissingen volgens Full Speed-trainer Frank Verhaar tot twee tegentreffers in de eerste minuten. Rowdi Nobbe en Bjense Bade zorgden voor een 3-1 voorsprong voor DSVP. Daarna kon de thuisploeg eenvoudig weglopen naar een 6-1 overwinning. Rowdi Nobbe, Joey Zonneveld en Edward Jones waren scherp in de afwerking voor DSVP.

Concordia – HMSH

Degradatiekandidaten Concordia en HMSH stonden in Delft tegenover elkaar. Concordia miste in een goede openingsfase veel kansen, maar kon profiteren van een fout van HMSH. Dennis Gelpke nam de 1-0 voor zijn rekening. Binnen vier minuten draaide HMSH het duel om en kwam door treffers van Yesin Zazoutti en Clif Osa op een 1-2 voorsprong.

Na rust gaf Concordia alles en kwam op gelijke hoogte na een treffer van Dirk Nederhof: 2-2. Uiteindelijk pakte de ploeg van Wesley Zandstra de winst. Rens Sandell was verantwoordelijk voor de 3-2 eindstand. Beide teams moeten in het slotweekend de winst pakken om nog een kans te hebben op de nacompetitie en directe degradatie te ontlopen

DWO – Duindorp sv

De Zoetermeerders deden zichzelf een groot plezier met een overwinning op Duindorp sv. Na een 0-0 ruststand kon Kael Zulu na vijf minuten na een scrimmage de 1-0 intikken. Na de gelijkmaker van Francesco Fens (1-1) schoot Kurtley de Windt met twee doelpunten DWO naar een 3-1 overwinning. Door de zege staat DWO op een veilige positie, maar moet nog achterom kijken.

(Klik HIER voor meer foto’s van Concordia-HMSH)