3e klasse A/B: BSC’68 maakt nog kans op titel, zorgen voor KMD

In Benthuizen won BSC’68 het belangrijke duel tegen RKDES. De achterstand op lijstaanvoerder Koudekerk bedraagt nog steeds twee punten. PGS/VOGEL verloor van Schipluiden en staat nog in de gevarenzone. Laakkwartier won in Wateringen van KMD. Beide teams zijn nog niet veilig.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Marcel Kouwenhoven

3e klasse A

BSC’68 – RKDES

Een bijna compleet BSC’68 speelde een aftastende eerste helft, maar kreeg drie kansen die niet benut werden. In het tweede bedrijf startte BSC’68 goed en had het beste van het spel. Vanuit een omschakelmoment kwam de bal bij Lucas Plag. Zijn schot werd losgelaten door de keeper en Joep van Straalen kon de 1-0 maken. De 2-0 bleef uit en BSC’68 leunde achterover. RKDES kwam iets meer aan de bal maar kreeg amper mogelijkheden om te scoren. BSC’68 staat door de 1-0 zege op een tweede plaats en kan volgende week als Koudekerk verliest van RVC’33 de titel nog binnenhalen.

3e klasse B

Schipluiden – PGS/VOGEL

In Midden-Delfland nam PGS/VOGEL de leiding nadat een schot van Rik van de Graaf via een been van een speler van Schipluiden in het doel verdween: 0-1. Daarna was het Schipluiden dat twee keer het net vond. Uit een vrije trap van Rob Langstraat kwam de 1-1 op het bord en daarna rondde Michael Jager een fraaie aanval goed af: 2-1. Na de doelwisseling zorgde Sjoerd Boks voor een 3-1 stand. Glenn Plum bracht de spanning terug in het duel, maar daarna gooiden Nathan Hoek en O19-speler Rik Hooijmans het duel definitief op slot: 5-2.

KMD – Laakkwartier

In Wateringen boekte Laakkwartier een belangrijke overwinning op concurrent KMD. Beide ploegen zijn niet veilig, maar de kansen voor Laakkwartier op handhaving zijn zeer groot.

De Haagse ploeg van trainer Giovanni Linnenbank vond in de tweede helft als eerste het net via Timon Nunes: 0-1. Uit een benutte strafschop van Jesse de Waard kwam KMD op gelijke hoogte: 1-1. Na de 1-2 van Karam Boukhari nam Chris Offerman het slotakkoord voor zijn rekening: 1-3.