2e klasse D: Westlandia sluit af in stijl, dikke nederlaag Verburch

In Rotterdam was Westlandia een maatje te groot voor Hillegersberg. De Naaldwijkers, die komend weekend vrij zijn, hebben een prima competitie achter de rug. Verburch kreeg flink klop van HBSS en zakte door de nederlaag naar de zevende plaats.

Verburch – HBSS

In Poeldijk kwam de thuisploeg het beste uit de startblokken. De eerste kans leverde nog niets op, maar in de vijfde minuut was het wel raak. Yarno Houtenbos nam de 1-0 voor zijn rekening. Verburch hield de voorsprong bijna een half uur vast, maar kreeg in het laatste kwartier voor de rust twee treffers van Batuhan Saglam om de oren: 1-2.

In de tweede helft voerde HBSS de score verder op. Na de 1-3 van Siebren Hoekstra tekende Zakaria Amrani uit een vrije trap voor de 1-4. Het slotakkoord was voor Miloud Bel Hasani die de bal van afstand van ver over de doelman heen schoot: 1-5.

Hillegersberg – Westlandia

Binnen een kwartier had Westlandia een 0-2 voorsprong te pakken op de hekkensluiter. Jari Lievaart nam beide doelpunten voor zijn rekening. Een paar minuten later werd doelman Thomas van der Goes gepasseerd door een aanvaller van Hillegersberg en kwamen de Rotterdammers terug in het duel. In de slotfase van de eerste helft werd een treffer van Stefan Bron afgekeurd vanwege buitenspel. Uit de omschakeling kon Hillegersberg de 2-2 aantekenen.

Kort na de doelwisseling sloeg Westlandia binnen vier minuten twee keer toe. Na de 2-3 van opnieuw Jari Lievaart scoorde Tim van der Voort (foto) het vierde doelpunt van de ploeg van trainer Theo Verbeek. Halverwege de tweede helft kwam de 2-5 eindstand op het scorebord. Uit een bal van Lievaart scoorde Van der Voort zijn tweede doelpunt.