2e klasse D: Sportclub Monster boekt moeizame zege op Nieuwerkerk

Sportclub Monster voert nog steeds de ranglijst aan in de tweede klasse D. De Westlanders konden pas in de tweede helft de winst pakken in en tegen Nieuwerkerk. OLIVEO kon sc Monster niet helpen in de duel met CION. De Vlaardingens boekten in eigen huis een 3-1 zege.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Ron Heinen

Nieuwerkerk – Sportclub Monster

De Westlandse kampioenskandidaat was in de eerste helft zichzelf niet en keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Trainer Marc Dijkuizen bracht na de rust twee wissels in zijn ploeg en kon daarna het initiatief nemen.

De ingevallen Jordi van Maanen zorgde al snel voor de gelijkmaker (1-1) en kon in de slotminuut ook een bal van Youri Riepe het doel in glijden. Door de 1-2 overwinning blijft Sportclub Monster de ranglijst aanvoeren en kan tegen hekkensluiter Hillegersberg de titel binnenhalen.

CION – OLIVEO

In de openingsfase vielen er al heel snel twee doelpunten. De Vlaardingse thuisploeg opende de score, maar OLIVEO sloeg meteen terug. Uit een bal van Gerben Peks werd Laurens Huurman de diepte in gestuurd en kon vervolgens de 1-1 op het bord zetten. CION kon voor de rust nog een keer scoren en ging met een 2-1 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft was het al vlot weer raak voor CION en kwam de stand op 3-1. OLIVEO kon het tij niet meer keren en moest met de 3-1 nederlaag genoegen nemen. OLIVEO mag via de nacompetitie nog proberen te promoveren.