2e klasse C: Kampioen VUC verliest voor de tweede keer van RCL

Een week na het uitbundige kampioensfeest leed VUC in Leiderdorp een verdiende nederlaag tegen RCL (1-0). De thuisclub had een veldoverwicht, wist dat in slechts in één treffer uit te drukken, waardoor de ploeg van Rob de Lange in de slotfase bijna nog op gelijke hoogte kwam.

Foto’s: Hasper Media

VUC verscheen in Leiderdorp gehavend aan de aftrap. Bijna de gehele achterhoede ontbrak wegens blessures, te weten Roy Speelman, Levi Schipper en aanvoerder Jeffrey van Roon. De vierde basisspeler, Frank de Lange, die er niet bij was, is een middenvelder. Trainer Rob de Lange haalde Brent Biesheuvel naar achteren en posteerde hem in het centrum van de verdediging naast Patrick Batist. Tim de Graaf en Padmore Sarfo Mensah stonden in de basisopstelling.

Het was duidelijk te zien dat VUC niet op volle sterkte was. RCL domineerde met name in het eerste half uur. De thuisploeg streed voor een definitieve plek in de nacompetitie. Met een paar goede reddingen van keeper Nick Hasper en af en toe het nodige kunst- en vliegwerk hield VUC tot de rust de nul. Sven van Overloop was het dichtst bij een score voor RCL met een kopbal op de lat.

Nerveus

Snel in de tweede helft kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong met een schot in de korte hoek door Robin Brasker. Opmerkelijk genoeg zorgde dat doelpunt niet voor meer rust bij het nerveus ogende RCL. De weinige kansen die daarna nog ontstonden, waren voor VUC. Melvin Vissers en Roderick Meinema schoten net naast.

De 1-0 in Leiderdorp betekende de tweede nederlaag van VUC tegen RCL in deze competitie. De wedstrijd tussen beide teams in Den Haag eindigde in dezelfde uitslag.

Met nog in één speelronde te gaan, is het heel spannend in de strijd om de tweede plaats achter VUC. Die gaat tussen HVV en RCL, die respectievelijk tweede en derde staan met een verschil van slechts één punt. Wie als ‘runner-up’ in de 2e klasse C eindigt, heeft een groot voordeel in de nacompetitie. Die ploeg is de eerste ronde vrij, speelt in de tweede ronde op eigen veld en daarna is de ‘finale’ op neutraal terrein.

Voor HVV staat komende zaterdag de altijd beladen derby bij VUC aan Het Kleine Loo op het programma, RCL heeft een uitduel in Wilnis bij nummer 9 op de ranglijst, CSW, dat nog niet veilig is.