1e klasse C: Die Haghe weet weer niet van sv Den Hoorn te winnen

Ook de laatste thuiswedstrijd in de eerste klasse leverde voor Die Haghe een verliespartij op. Het vergat in de eerste helft de kansen te benutten en als je dat nalaat doet de tegenstander dat wel. Zo won sv Den Hoorn na een 1-1 ruststand met 1-3 van Die Haghe, dat in de tweede helft geen vuist kon maken.

Tekst: Wim van de Graaf

Zonder de naar andere clubs vertrekkende Mike de Graaf, Jelle Halsema, Roy van der Ven (geblesseerd), Moaaz Elnahas en Rida Aarab (afwezig) en zonder de geschorste Alvin Kimu Ngoy ging Die Haghe goed van start tegen sv Den Hoorn, dat de punten nog hard nodig had om degradatiewedstrijden te ontlopen. Er werden legio kansen aaneengeregen, maar geen van de inzetten van Peter de Kleer (lat), Leroy Klootwijk (over) en weer Peter de Kleer (over de kruising) troffen doel. De enige kans voor sv Den Hoorn was een hard ingeschoten bal die voorlangs het doel van Justin van Look (foto) ging.

Hoekschoppen

Die Haghe dwong twee hoekschoppen op rij af, maar weer zonder resultaat. Daarom kwam de 0-1 van sv Den Hoorn plotsklaps uit de lucht vallen toen in de 37e minuut een speler van de bezoekers de bal frank en vrij kon aannemen en daarna hard en zuiver uithaalde. Vlak voor rust werd Junior Nelson van Die Haghe onbesuisd binnen de zestien meter van sv Den Hoorn geraakt, waarna de goed fluitende jonge arbiter Ruben Kooy gedecideerd naar de stip wees. Sander de Jong voltrok het vonnis: 1-1 en gelijk rust.

Redding

Na rust was er al gelijk een goede kans voor sv Den Hoorn, maar doelman Justin van Look bracht met de voet redding. Vijf minuten later was het toch raak toen een aanvaller van sv Den Hoorn geheel vrijstaand vrij makkelijk een voorzet kon binnenschieten: 1-2. Die Haghe zette nog maar eens aan en twee wissels moesten vers bloed brengen, echter het resultaat bleef uit. sv Den Hoorn ging steeds makkelijker voetballen en was in die tweede helft de bovenliggende partij al speelde ook dit team niet een geweldige wedstrijd.

Inzet

Wel was daar veel inzet omdat de stand op de andere velden daar om vroeg. Die Haghe zette er een matte partij tegenover. Wel werd vijf minuten voor tijd nog een inzet door een Horenaar van de lijn gekopt waarna Die Haghe opnieuw in blessuretijd een treffer moest toestaan. Eerst kon Justin van Look nog redding brengen, maar een tweede poging trof toch doel: 1-3.

Er rest nog een spannend slot in de 1e klasse C, waarbij Die Haghe volgende week ook de sportieve plicht moet doen tegen FC Skillz, dat zich in een neerwaartse spiraal bevindt en zich nu terugziet – op doelsaldo – nipt boven de p/d-streep. Nog één kans voor Die Haghe om te laten zien waarom het ooit in de eerst klasse was beland.