1e klasse C: Gehavend FC Skillz verliest in ondertal van LFC

Daar de heenwedstrijd begin dit kalenderjaar nog een 1-0 winst voor FC Skillz kende, moesten de Hagenezen in Leiden in ondertal met een 4-0 verlies buigen.

Tekst: Terry Konings

Voor sommige teams duren seizoenen soms lang en soms weleens te lang, zo ook voor FC Skillz. De Haagse nieuwkomer – zoals ze werd betiteld sinds haar intrede in het seniorenvoetbal twee seizoenen geleden – kent immers een ellenlange lijst aan blessures, wat maakt dat je inmiddels er een geheel elftal van kan opstellen. Is het een heldere verklaring voor het puntenverlies van de afgelopen weken of is het slechts één van de vele factoren te noemen?

Basisdebuut

Elk nadeel heeft immers wel een voordeel zei Johan Cruyff altijd, want ten gevolge van de grote hoeveelheid aan afwezigen, maakte aanvaller Kevin Adebesin (foto) – die een sterk seizoen kent in de O23 – zijn basisdebuut dit seizoen.

Kijkend naar de beginfase van de wedstrijd namen de bezoekers uit Den Haag al snel het initiatief via verzorgd veldspel. Diverse kansen – waaronder voor Abdel Tufi en Kevin Adebesin – maar het doel van doelman Ashley Francis werd nog niet serieus op de proef gesteld.

Winst

De bewoners aan de Boshuizerkade daarentegen etaleerden ook hun liefde voor de bal. Met het gegeven dat ze volgende week competitievrij zijn gezien het oneven aantal aan teams in de competitie én de stand op de ranglijst was winst immers het enige wat telde. LFC kwam via doelpunten van Mike en Tom Bekooy op een 2-0 voorsprong wat tevens ook de ruststand werd.

Jacht

In het tweede bedrijf zette FC Skillz aan op jacht naar de aansluitende treffer. Feit is alleen dat de sfeer volledig omsloeg in de 62e minuut. Zo moest aanvoerder Samir el Moussaoui het veld verlaten met een tweede gele kaart. Na het geven van deze kaart, stapte de scheidsrechter naar achter en kwam hierbij in contact met Adam Bekkaoui waarbij de leidsman – in zijn emotie – het idee had geduwd te worden en gaf hier rood voor. Gezien het numerieke voordeel van LFC was het vooral zaak om alles zo dicht als mogelijk te houden voor FC Skillz. Dit lukt echter niet volledig, want ook Thom de Vries en Ahmed Vandi mochten hun namen nog als doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier noteren: 4-0.

Volgende week staat de slotronde in de tombola van de eerste klasse C gepland. Wie pakt de vervangende periodetitel(s), wie speelt zich veilig en wie komt er uit in de nacompetitie voor behoud van klasse? Genoeg om voor te spelen, want het boek uit 1C is nog niet uit…..

Lees verder