Zaterdag 1e klasse C: TAC’90 moet zich handhaven via nacompetitie

Er stond veel op het spel in het duel tussen Valken’68 en TAC’90. De ploeg uit Valkenburg wil om promotie gaan spelen en TAC’90 probeert uit alle macht uit de gevarenzone te komen. Valken’68 trok uiteindelijk aan het langste eind in het spannende duel.

De wedstrijd ging in het eerste half uur gelijk op, maar TAC’90 had de betere kansen. In de 33e minuut werd TAC’90-spits Kenan Dagsoy goed aangespeeld en draaide behendig weg. Zijn schot verdween onhoudbaar voor keeper Frank Kardjani in de kruising: 0-1. De thuisploeg had daarna het betere van het spel, maar de ploeg van trainer Rob Gieben kreeg goede mogelijkheden om de 0-2 te scoren, maar ging slordig met de kansen om.

Fout

Valken’68 ging na de thee op naar de gelijkmaker en vond die al na zeven minuten. Een hoekschop werd door TAC’90 niet goed getaxeerd en verdedigd: 1-1. Een persoonlijk fout aan Haagse zijde leidde tot een tweede tegentreffer in de 70e minuut: 2-1. Tien minuten later was de stand weer in evenwicht. Een prima voorzet van Rensy Barradas werd door Yorick de Looff mooi ingekopt: 2-2.

Kansen

Een gelijkspel zou terecht zijn geweest, maar vlak voor het eindsignaal kon Valken’68 de winst nog pakken. Na de 3-2 kreeg TAC’90 in de extra tijd nog kansen via Rensy Barradas, maar zijn schoten troffen geen doel. Door de nederlaag weet de Haagse ploeg dat het via de nacompetitie haar verblijf in de eerste klasse moet veiligstellen.

Teleurstellend

TAC’90-trainer Rob Gieben (foto): ,,We zijn in de afgelopen zes wedstrijden erin geslaagd om directe degradatie te ontlopen, dat is al een overwinning op zich, maar helaas niet om ons veilig te spelen. Dat is zeer teleurstellend, met name omdat we tegen LFC en Die Haghe zéér onnodig vier punten hebben laten liggen. Dan hadden we nu op 31 punten gestaan met nog de wedstrijd tegen Wippolder te gaan. Maar goed, het is wat het is en we staan waar we staan en daar moeten we het nu mee doen”.  Gieben heeft het volste vertrouwen, dat TAC’90 zich via de nacompetitie kan handhaven.