1e klasse C: sv Honselersdijk krijgt loon naar werken, degradatie sv Nootdorp

In het cruciale duel tussen sv Nootdorp en sv Honselersdijk kwamen de Westlanders als overwinnaar uit de strijd. sv Honselersdijk veroordeelde de Nootdorpers tot degradatie en hebben zelf nu nog kans om de nacompetitie te ontlopen.

Tekst: Roland van der Linden     |       Foto’s: Rick Dorst

Na tien minuten mocht sv Honselersdijk aanleggen voor een strafschop na een handsbal van sv Nootdorp. Tom van Veen schoot de 0-1 beheerst binnen. De 0-2 kwam daarna op naam van Steyn de Bruin, die met een mooi lobje de keeper verschalkte. Vanuit een hoekschop kwam sv Nootdorp terug in de wedstrijd door een rake kopbal bij de eerste paal: 1-2. sv Honselersdijk bleef de aanval zoeken. Na een mooie opening kwam de bal bij Steyn de Bruin. Met een mooie solo trok hij naar binnen en ronde perfect af: 1-3.

In de tweede helft ging sv Nootdorp meer risico nemen en dat leverde meer ruimte op voor de bezoekers. Vanuit een corner kopte Luke Groenenboom de 1-4 binnen en daarna speelde Tom van Veen zich heel mooi vrij en schoot de 1-5 op het scorebord. Het laatste woord was voor sv Nootdorp, dat nog twee keer kon scoren, maar spannend werd het niet meer: 3-5.