1e klasse C: Doelpuntenfestijn bij Wippolder – Forum Sport

In tegenstelling tot andere wedstrijden in de 1e klasse C stond er zaterdag bij de wedstrijd Wippolder – Forum Sport niets op het spel. Forum Sport was vorige week kampioen geworden en Wippolder was al in het bezit van de eerste periodetitel. Een wedstrijd om des keizers baard. En dat was ook te zien. Een wedstrijd in laag tempo en met niet al te veel beleving.

Tekst: Jean Nederlof       |      Foto’s: Wouter Dill

In de zevende minuut was iedereen verbaasd toen een ogenschijnlijk keurig verdedigen van Erik Lever bestraft werd met een strafschop. Daley Uythof wist daar wel raad mee en schoot namens Wippolder hard binnen achter doelman Petter van Pruijssen: 1-0. Dit ging Forum Sport wat te ver en de ploeg gaf wat gas. Met doelpunten van Edoardo Saurwalt, Pjer Bom (penalty) en Jano van der Bos (weer penalty) werd het voor rust 1-3.

De tweede helft was het eenzelfde beeld. Veel misverstanden aan beide kanten, geen mooi voetbal, maar wel doelpunten. Wippolder nam zelfs brutaal de leiding na doelpunten van (opnieuw) Daley Uythof, Rob Overvliet en invaller Richard Kasius. Sven Koppenol was de man die de laatste treffer in deze “zomeravondwedstrijd” op zijn naam schreef: 4-4.

Beide ploegen niet verloren, maar ook niet een wedstrijd waar je te lang bij stil moet staan. Na afloop een indrukwekkend afscheid op het veld van Daley Uythof, die van Wippolder naar TOGB verkast.

Forum Sport speelt aanstaande dinsdagavond in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup de halve finale tegen Tweede Divisionist Scheveningen. De wedstrijd wordt op sportpark ‘t Loo gespeeld en begint om 20.00 uur. Een aanrader. Zaterdag de 25e speelt Forum Sport haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen RKDEO uit Nootdorp. Wippolder gaat op bezoek bij TAC’90.