1e klasse C: RKDEO speelt zich in veiligheid, nacompetitie nog mogelijk

Met een overwinning op Voorschoten’97 kon RKDEO zich in de spannende eerste klasse veilig spelen en heeft nog een kans op het bereiken van de nacompetitie. Tegenstander Voorschoten’97 is nog niet veilig en moet volgende week aan de bak tegen sv Nootdorp.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Irian Boeschoten gehuldigd voor honderd wedstrijden in het eerste van RKDEO. In het eerste half uur waren de kansen voor de Nootdorpers, maar de bal wilde er niet in. In de derde minuut was een schot Olaf Kramer een eenvoudige prooi voor keeper Stephan van der Niet. Een schot van Voorschoten’97-speler Thom Wijnalda ging over het doel en kort daarna gingen ballen van Boeschoten en Robin Schaareman voor het doel langs.

Na een half uur spelen zag Sven van Noppen een kans verloren gaan, doordat hij struikelde en zag Schaareman de bal over het doel heen gaan. Tien minuten voor de rust was het eindelijke raak. Na een bal van Irian Boeschoten op Jazz Vermeer kon zijn voorzet door Schaareman het doel worden ingewerkt: 1-0. In de slotfase van de eerste helft kreeg Voorschoten’97 nog een aantal kansen, maar doelman Huub Koning stond zijn mannetje.

Na de hervatting zag Thom Wijnalda zijn inzet naast het Nootdorpse doel gaan. Met een kwartier op de klok was het raak voor RKDEO. Een hoekschop van Boeschoten werd vanaf de strafschopstip hard ingekopt door Tomas Prieto: 2-0. Vlak voor het eindsignaal kreeg Voorschoten’97 nog enkele kansen, maar opnieuw was doelman Koning niet te passeren waardoor het duel in 2-0 eindigde.