4e Divisie: Westlandia houdt – ondanks verlies – kans op periodetitel

Westlandia liep in de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan tegen Feyenoord. Na rust kwamen de Naaldwijkers beter voor de dag, kregen kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer. Toch houdt de ploeg van Maurizio Ceccucci nog uitzicht op de derde periodetitel.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Danny Ploegaert

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd kwam na een kwartier spelen voor Feyenoorder Samuel van der Velden, maar zijn schot werd goed gestopt door doelman Jordie van Leeuwen.

Vier minuten later een mogelijkheid voor de thuisploeg. Een voorzet van Anass Achahbar vanaf de linkerflank kwam net niet goed op het hoofd van Zion Valies en de bal verdween naast het Feyenoord-doel. Na een half uur probeerde weer Van der Velden het namens de Rotterdammers, maar zijn schot van afstand was wederom een prooi voor Jordie van Leeuwen.

Drie minuten later was het wel raak voor de bezoekers. De bal bleef bij een scrimmage voor het Naaldwijkse doel hangen en kwam voor de voeten van Kahlid Rahli die vervolgens Van Leeuwen kansloos liet: 0-1. Westlandia kon er in het eerste bedrijf niet veel tegenoverstellen. Een zwabberbal vlak voor rust van Achahbar werd door de Feyeoord-goalie weggestompt. Hel bleef bij rust bij de 0-1 stand.

Wissels

In de rust bracht trainer Maurizio Ceccucci drie wissels in. Desley Bransen, Hidde van der Arend en Dinand Kuhn bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Freek van Eijk, Ismael Afellah en Stijn van Os. Binnen vier minuten een goede kans voor Westlandia, want in de kluts viel de bal via een Feyenoord-speler bijna in eigen Rotterdamse doel, maar doelman Cheuk-A-Lam redde nog net voor de lijn.

Westlandia bleef gevaarlijk, want vlak daarna kopte Zion Valies de bal op de lat. Vervolgens kopte Valies de bal op aangeven van Milo Wagner over het vijandelijke doel. Westlandia was duidelijk goed uit de kleedkamer gekomen en was gevaarlijker dan voor rust.

Na een uur spelen een mogelijkheid voor Igor Miljkovic van Feyenoord, maar doelman Jordie van Leeuwen redde bekwaam. De bezoekers bleven zoeken naar een verdubbeling van de marge. Een inzet van Walter Bennett werd door doelman van Leeuwen met de voet gered. Een wissel bij Westlandia, waar Tim van Marrewijk werd vervangen door Sergi Roeleveld.

Met nog een kwartier op de klok kwam Westlandia goed weg. Een schot van Samuel van der Velden belandde recht op de vuisten van doelman Van Leeuwen. Met nog zes minuten te spelen een bijzondere wissel bij Westlandia. Zion Valies maakte plaats voor Steve van Kesteren die afscheid nam voor eigen publiek van het voetbal op het hogere amateurniveau.

Paal

Feyenoord kreeg in de slotfase nog twee keer de kans om het duel definitief te beslissen. Een bal van Jeremy van Uunen (ex-Westlandia) belandde op de paal en in de rebound van Khalid Rahli werd de bal van de lijn gehaald door Carel Makobo. Het bleef dus bij 0-1 en Westlandia houdt nog de kans om volgende week uit bij Smitshoek de derde periode te pakken.