4e Divisie: FC ’s-Gravenzande speelt gelijk tegen RVVH, nog kans op nacompetitie

De belangen van deze wedstrijd waren heel verschillend. RVVH moet zich veilig spelen en FC ’s-Gravenzande kan nog een vervangende periode binnenhalen. De laatste acht wedstrijden zijn de uitslagen van beide teams exact gelijk: vier gewonnen, twee gelijk en twee verloren.

Tekst: Jan Hoogenraad      |      Foto’s: Pieter Vermeer

In de uitwedstrijd in Ridderkerk ging FC ’s-Gravenzande de rust in met een 3-0 achterstand. In de tweede helft kwam het terug tot 3-3 en had het zelfs nog met een beetje geluk met de winst naar huis kunnen gaan. Een spannende wedstrijd dus voor beide teams. De maker van de vier treffers vorige week tegen LRC Leerdam, Sil van Ooijen, moest na zijn gele kaart van vorige week vanaf de zijlijn toekijken. Frank Broos zat weer op de bank en viel later in.

Het was eigenlijk een heel eenzijdige wedstrijd. FC ’s-Gravenzande was de bovenliggende partij, maar had moeite om een gaatje te vinden in de RVVH-defensie. In de elfde minuut een eerste kansje voor de thuisploeg. Een schot van Stefan Bruijn was te zacht, in tweede instantie deed Yuri Westhoff nog een poging, maar de RVVH-doelman kon vrij makkelijk de bal oppakken. Na bijna een kwartier een uithaal van Timo Ploemen, maar de bal ging net naast. Tyler Mulder kon vanaf de rechterkant de bal in de negentiende minuut goed voorgeven, Yuri Westhoff kopte hieruit over. In de 22e minuut weer een schot van Timo Ploemen, maar dat werd door de doelman gepakt en uit een voorzet van Yuri Westhoff schoot Stefan Bruijn de bal naast.

Ook een vrije trap van Roy van Beek na een overtreding op Yuri Westhoff van zo’n 25 meter was niet succesvol en ging naast. Tot dan toe had RVVH nog niets serieus laten zien wat op een kans leek. Na ruim een half uur spelen was het voor de Ridderkerkers Everton Pires Tavares die een vrijetrap mocht nemen, maar zijn inzet ging over en een schot van Leon Steketee werd door doelman Edgar Leerdam gepakt. In de blessuretijd van de eerste helft nog een schot van Roy van Beek op aangeven van Yuri Westhoff, maar die inzet werd door doelman Kristijan Nikolic gestopt.

Ook na rust ging FC ’s-Gravenzande verder met het zoeken van een opening in de RVVH-defensie. Een schot van Stefan Bruijn werd door de RVVH-doelman gepakt en aan de andere kant was het Gino Stolk die een keer kon uithalen, maar naast schoot. Een hoekschop in de 71e minuut van Tyler Mulder kwam bij Frank Broos, die kopte de bal goed voor en kwam bij Bram Sommeling die op zijn beurt het hoofd van Stefan Bruijn vond. Laatstgenoemde kopte prima in, maar doelman Kristijan Nikolic wist met een katachtige reactie de bal over de lat te tikken. Nadat in de 78e minuut Tyler Mulder de bal over de lat had geschoten, was het in de 79e minuut wel raak. Op een assist van Stefan Bruijn knalde Roy van Beek de bal snoeihard binnen: 1-0. RVVH moest toen wel uit haar schulp kruipen. In de 80e minuut schoot Romano Niamut naast, maar in de 84e minuut gebeurde het toch. Na de drie wissels bij FC ’s-Gravenzande in de 82e minuut stond het nog niet goed in de defensie en daar profiteerde Laurens de Witte optimaal van door met een schot van afstand doelman Edgar Leerdam te verrassen: 1-1.

Spannend

Door dit gelijke spel heeft FC ’s-Gravenzande nu nog één punt voorsprong op Capelle, dat met 4-1 won van Nieuwenhoorn, dus de kansen op de nacompetitie zijn nog niet verkeken. Winst bij Zwaluwen zou voldoende zijn om alsnog in de nacompetitie te mogen spelen. Geen makkelijke opgave, het blijft in elk geval nog spannend tot de laatste competitiewedstrijd.