4e Divisie: Voor DSO geldt ‘uithuilen en opnieuw beginnen’

Vierde Divisionist DSO is door een 0-3 nederlaag tegen LRC Leerdam uit de Vierde Divisie naar de eerste klasse gedegradeerd. Het verblijf op divisieniveau heeft voor de Zoetermeerders maar één seizoen geduurd.

Op het moment dat de gasten vanuit een vrije trap vanaf eigen helft scoorden, liepen de Zoetermeerders voor rust meteen al achter de feiten aan. Er werd weliswaar hard gewerkt, maar DSO slaagde er niet in om veel uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Na het laatste signaal was de degradatie een feit.

,,Als het moment eenmaal zover is, dan baal je uiteraard behoorlijk”, reageert Bert de Best namens de technische Staf. ,,Het is nu uithuilen en opnieuw beginnen. Het positieve dat we eruit halen, is dat de groep met name na de winterstop als een eenheid heeft gefunctioneerd. Met elkaar bleven we er voor gaan. Het is helaas niet voldoende geweest.”

Optelsom

,,De redenen voor de degradatie? Het is een optelsom van factoren geweest”, reageert Bert de Best. ,,In de Vierde Divisie komt veel meer kijken dan een niveau lager in de eerste klasse. Je speelt tegen sterke elftallen die een behoorlijke begroting hebben. Veel hoger dan die van DSO. Gedurende het seizoen zijn we tien spelers kwijtgeraakt. Dit had met mentale, fysieke en persoonlijke omstandigheden van deze spelers te maken. Als je dan nog eens de wedstrijden bekijkt, dan heeft het vaak echt tegen gezeten. Maar ieder elftal staat aan het einde van de rit waar het hoort te staan. Dat telt dus ook voor DSO.”

DSO maakt volgende seizoen een nieuwe start. ,,We willen zo snel mogelijk in de Vierde Divisie terugkeren”, aldus Bert de Best. ,,De gesprekken met versterkingen zijn hiervoor in volle gang. DSO zal ambitieus blijven. Ik kijk daarom al naar volgend seizoen. Er zal een gretige groep staan met ook spelers van de huidige selectie die azen op revanche. Daarbij gaat er een nieuwe trainer aan het werk waar we alle vertrouwen in hebben en die ook bij zal dragen in het proces om het verloren terrein te herwinnen.”

DSO nam gisteren vooraf aan het duel afscheid van vijf spelers. Doelman Sven Wolsheimer hangt zijn handschoenen aan de wilgen. Ook Sahr Kabuta stopt er mee. Tim Ceder en Daley Windhorst vertrekken naar FC Zoetermeer. Joep Roovers kiest voor een nieuwe uitdaging bij TOGB.

 

Lees verder