Vrouwen 3G: Ruime overwinningen voor ADO Den Haag 2 en FC ’s-Gravenzande

Op de laatste speeldag won kampioen ADO Den Haag 2 met ruime cijfers van Die Haghe. KMD was de sterkste in de streekderby tegen Lyra en FC ’s-Gravenzande was DSO de baas.

ADO Den Haag VR2 – Die Haghe VR

In het Haagse onderonsje was ADO Den Haag 2 een maatje te groot voor Die Haghe. Na iets meer dan een kwartier spelen opende Mirte Buurman de score en vijftien minuten later was Maira Boosman trefzeker: 2-0. Vlak voor rust scoorde Victoria Boerboom (foto) haar eerste treffer en voegde na rust daar nog drie doelpunten aan toe. Tussendoor kon ook Jasmijn Windhorst het net vinden waardoor de eindstand 7-0 werd.

Lyra VR – KMD VR

In de eerste helft was KMD veel sterker dan Lyra en ging met een meer dan terechte 0-2 stand aan de thee. Het was aan Lyra-keepster Lucinde Witjes te danken dat de score niet verder opliep. Na de rust werd Lyra sterker en sterker. Na zeventig minuten scoorde Eryka Louwers de 1-2 door de bal van grote afstand in de kruising te schieten. Lyra kreeg kans op kans op de gelijkmaker en drukte KMD terug op de eigen helft. De ploeg van trainer Denver Wittenaar kon het net niet vinden, waardoor de stand 1-2 bleef.

FC ‘s Gravenzande VR – DSO VR

De Westlandse vrouwen gingen met een 2-0 voorsprong de rust in door treffers van Irene van der Hout en Fee Golin. Na de doelwisseling konden Romy van Velden en opnieuw Golin de score verdubbelen. DSO scoorde nog een eretreffer via Annelot Stuart, maar het laatste woord was voor FC ’s-Gravenzande. Naomi van der Hout bracht de 5-1 eindstand op het scorebord.